Reklama

Reklama

Královna mizející říše

  • Norsko Dronning uten land (více)
Norsko, 2018, 70 min (Alternativní 53 min)

Obsahy(1)

Připravte se na velkolepý a dojemný příběh o mámě Frost, půvabné samici ledního medvěda, a jejích roztomilých mláďat. Během čtyřleté výpravy se norskému filmaři Asgeiru Helgestadovi podařilo kráčet v medvědích stopách a zachytit, jak se Frost snaží přežít a vychovat mladé, zatímco jí její domov doslova taje přímo pod tlapami. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument je v archivu televize Prima Zoom. Změnu klimatu zapříčinil prudce se rozmnožující homo economicus a pokud budou chtít ti v rozvojových zemích (Afrika, jihovýchodní Asie, Blízký východ, jižní Amerika) dosáhnout naši životní úroveň, měna klimatu dosáhne obludných rozměrů i. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2020) Osudy zvířat jsou dramatické a zajímavé jako ty lidské - ne-li více - a medvědice Frost se svými mláďaty je toho důkazem. Asgeir Helgestad nabízí exkluzivní pohled do života (nejen) ledních medvědů obývajících Špicberky, které jsou negativně zasaženy klimatickou změnou. I když tam stále ubývá ledové pokrývky, stále jde o mrazivou a nelítostnou krajinu, v níž musí její obyvatelé bojovat o holý život. Doufám, že bude budoucnost tamní fauny příznivější a veselejší než v případě Frostiných mláďat s příznačnými jmény Light a Lucky. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dokument poodhaluje divákům fascinující přírodu souostroví Špicberky. Norský kameraman Asgeir Helgestad vypráví dojemný příběh lední medvědice jménem Frost a jejích mláďat s takovou naléhavostí, že si prostě nelze neuvědomit, jak ten pohádkový kout naší planety bezohledně ničíme. Je mi z toho strašně smutno. (100%) ()

Reklama

Reklama