Reklama

Reklama

Královna mizející říše

  • Norsko Dronning uten land (více)
Norsko, 2018, 70 min (Alternativní 53 min)

Obsahy(1)

Připravte se na velkolepý a dojemný příběh o mámě Frost, půvabné samici ledního medvěda, a jejích roztomilých mláďat. Během čtyřleté výpravy se norskému filmaři Asgeiru Helgestadovi podařilo kráčet v medvědích stopách a zachytit, jak se Frost snaží přežít a vychovat mladé, zatímco jí její domov doslova taje přímo pod tlapami. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

angel74 

všechny recenze uživatele

Dokument poodhaluje divákům fascinující přírodu souostroví Špicberky. Norský kameraman Asgeir Helgestad vypráví dojemný příběh lední medvědice jménem Frost a jejích mláďat s takovou naléhavostí, že si prostě nelze neuvědomit, jak ten pohádkový kout naší planety bezohledně ničíme. Je mi z toho strašně smutno. (100%) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument je v archivu televize Prima Zoom. Změnu klimatu zapříčinil prudce se rozmnožující homo economicus a pokud budou chtít ti v rozvojových zemích (Afrika, jihovýchodní Asie, Blízký východ, jižní Amerika) dosáhnout naši životní úroveň, měna klimatu dosáhne obludných rozměrů i. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2020) Osudy zvířat jsou dramatické a zajímavé jako ty lidské - ne-li více - a medvědice Frost se svými mláďaty je toho důkazem. Asgeir Helgestad nabízí exkluzivní pohled do života (nejen) ledních medvědů obývajících Špicberky, které jsou negativně zasaženy klimatickou změnou. I když tam stále ubývá ledové pokrývky, stále jde o mrazivou a nelítostnou krajinu, v níž musí její obyvatelé bojovat o holý život. Doufám, že bude budoucnost tamní fauny příznivější a veselejší než v případě Frostiných mláďat s příznačnými jmény Light a Lucky. ()

Reklama

Reklama