Reklama

Reklama

Modlitba

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh dvaadvacetiletého Thomase, který se přijíždí se svou závislostí na heroinu poprat do katolického rehabilitačního centra ve francouzských Alpách, je studií (ne)dobrovolné řehole a  proměny prchlivého adolescenta ve svébytnou duchovní bytost. Největšími přednostmi filmu jsou neokázalá, precizní režie, odvaha vyprávět příběh v bolestivém detailu a brilantní casting. Kahnův film je pokornou charakterovou studií i formálně čistou, tichou oslavou lidského soucitu a odhodlanosti – nenápadný, ale pronikavý a nesentimentální snímek o víře, možnostech nápravy, různých podobách závislosti a obtížné volbě mezi láskou k člověku a láskou k Bohu. (Film Europe)

(více)

Recenze (20)

TotalFilm.cz (Dagmar Šimková)

"Snímek o síle víry ale nakonec může mnohým připadat příliš jednosměrný ve svém vyznění, byť se ho autoři snaží na závěr trochu zpochybnit. Modlitba vám možná dodá kýžený klid a odžijete si s ní pár momentů, ale nejspíš to nebude film, který byste nutně chtěli vidět ještě jednou." více

Související novinky

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (více)

Reklama

Reklama