Reklama

Reklama

Drahý synu

(festivalový název)
Trailer
Tunisko / Belgie / Francie / Katar, 2018, 100 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek o rodičovské lásce a zodpovědnosti, jež nemizí, ani když jsou děti již dospělé. Stres z blížících se závěrečných zkoušek na střední škole i z nejisté budoucnosti spouští Samimu nečekané, o to však intenzivnější záchvaty migrény. Snad více než on sám je prožívá jeho otec Riadh. Ten by si pro syna přál to nejlepší, o to větší šok mu přinese zjištění, že Sami jednoho dne beze stopy zmizí… (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (2)

kajas 

všechny recenze uživatele

Postarší otec nadevše miluje svého devatenáctiletého syna, vozí ho do školy i na diskotéky, strachuje se o jeho zdraví a neuvědomuje si, že spolu s jediným dítětem ztrácí i přízeň manželky. Poměrně poutavý vhled do každodenního života současných Tunisanů ale v závěru doplácí na přílišnou zkratkovitost (k Samiho zmizení navíc dochází až v druhé polovině vyprávění, kde už nezbývá čas na vysvětlení jeho motivací k útěku), a abych byla s výsledkem spokojenější, muselo by vyvrcholení snímku přinést větší katarzi. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

K hodnocení jistě přispěla i účast pana režiséra na projekci - jsem si zas uvědomil, proč je tak příjemné zajet na festival :-). Žel jsem někde předem zaznamenal hlavní obrat filmu, takže to nebyl takový prožitek. Ale je to silná výpověď toho s čím se ( nejen ) tuniští rodičové musí v posledních letech vyrovnávat. 53. KVIFF ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama