Reklama

Reklama

The Farm

Trailer

Mladý zamilovaný pár se vydá na dlouhou cestu. Zastaví se v klasickém americkém bistru, kde jsou poté uneseni. Jsou zavřeni na farmě, která má být na chov zvířat, ale není. Je pro lidské maso, které je dováženo do známého bistra. K páru se tedy chovají jako ke zvířatům na jatkách. Bude záležet pouze na nich, jak se budou chtít dostat opět na svobodu. (HonzysKISS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Smokey1468 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem taky čekal větší masakr. Film se ale vydal spíše jiným směrem. Celé se to tvářilo pochmůrně, čemuž napomáhál nápaditý soundtrack, minimum dialogů. Samozřejmě plus taky za to, že film tím chtěl na něco poukázat. Je to vcelku vydařený exploitation, bohužel tomu ale chybí již zmíněná brutalita. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jako explotation to moc nefunguje v celém filmu je pouze jedna krvavější scéna vyvrhnutí jakési ženské jinak nic. Viděl jsem daleko větší krváky, které se i daleko více odvázaly (to i poslední texaský masakr předvedl více gore než tohle). Pochválit se tak dá jen důvod proč to dělají a za to dám 2 hvězdy. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Podľa názvu, žánru či traileru som skôr očakával nejaké poriadnu mäsiarčinu, ako je v mojom najobľúbenejšom exploitation žánri zvykom, napokon som skôr dostal pochmúrny, depresívne ladený horor takmer bez gore, ktoré sa tvorcovia snažili nahradiť celkom sympatickými kladnými postavami, prekrásnou kamerou, spomalenými scénami a pochmúrnou hudbou. A práve hudba ma upútala asi najviac. Záverečné sekundy vyčarovali úsmev. Navyše, takto pekne organizovanú "zvieraciu" farmu som ešte ani nevidel. Film pekne rozdelili na tri časti - zoznamovanie s postavami a stretávanie magorov, potom nasleduje samotná "práca" na farme a pokus o útek. Ja osobne by som však naozaj uvítal, keby boli hlavní hrdinovia aspoň o niečo akčnejší a v samotnej snahe prežiť by sa aspoň pokúšali nepriateľov nejako zlikvidovať. Trojka je za mňa úplne objektívna, i keď bez výraznejšieho nadšenia. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

7/10 – Farmu jsem viděl jako relativně malé dítě, takže definitivně nadhodnocuju. Nepamatuju si přesně, jak se odvíjel děj, jen útržky a pocit, který jsem při nich cítil. Hrůzu a děs. Celý prožitek byl ještě umocněn tím, že jsem film z pochopitelných důvodů sledoval natajňačku (bylo mi tak 13). Dodnes si pamatuju, jak jsem tuhle nechuťárnu někdy náhodou objevil na YouTube, zhrozil se, zhnusil a pak samozřejmě neodolal, podlehl pokušení a pustil si to někde online. Je to poměrně krátké, takže to rychle odsýpá a řekl bych, že to filmu prospívá i jinak – člověk totiž nemá čas klást si otázky typu proč? nebo jak? a prostě se jen nechává unášet těmi šílenostmi. Spoilerově  o útržcích: Jde tu vlastně o to, že nějaká banda na nějaké obrovské farmě (překvapivě) má vyvinutý zvrácený byznys, podniká totiž s lidským masem a mlékem (dojná žena = dojnice). Maso z lidí je potom dováženo do nedalekého bistra, kde ho v burgrech servírují běžným turistům. Případně si ho snědí sami na farmě. Naše "masa do burgrů" poznáváme právě jako turisty, co takové bistro navštíví a nakonec jsou uneseni z nějaké osady, která pravděpodobně slouží jen jako areál pro unášení lidí již zmíněnou bandou. No prostě strašná ptákovina. Ale jak říkám, nemáte vůbec čas nad tím přemýšlet, prostě jen sledujete, jak se protagonisti snaží utéct a nakonec si z nich na farmě uvaří véču. Nic víc, nic míň. Brutalit teda až až. Navíc nejde jen o to, co vidíte, ale o to, co si domýšlíte a tím v podstatě dál děsíte sami sebe. Pamatuju si pak také, jak bláhově utíkali, vstoupili do autobusu zaparkovaného na té farmě, už to vypadalo, že fakt odjedou, ale pak se otočili a zjistili, že na každém sedadle sedí jeden z těch masožroutů. Neuvěřitelně nepříjemný prožitek. Je to do jistý míry atmosférický. Protože děj to teda fakt nemá. Funfact: "Ženy na plakátě nejsou černošky, jen je týpek trochu připálil." ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velký špatný. Hlavně co se scénáře týče je The Farm přesnou osnovou toho, co je v exploitation žánru špatné dělat. Budiž The Farm odstrašujícím případem pro budoucí hororové scénáristy. Chování postav je zde asi největším problémem. V podstatě 80 minut jen kroutíte hlavou nad tím, jaké myšlenkové pochody tu oběti mají. Když se přesunu od této trampoty jinam, další nemilý faktor je tu ten, že akce je v podstatě nulová a je to jen jakési sledování dění, které není zrovna zábavné a spíše jen tak pozorujeme, jak se lidé v maskách přesouvají z místa na místo a sem tam zaslechneme nějaký nic neříkající dialog. Dvě dávám docela z milosti, protože na způsobu, jakým to režisér uchopil, vlastně ani nebylo moc co zkazit. Žádná nádhera to ale není. Vidět se to určitě nemusí. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno