Reklama

Reklama

Dope

(seriál)
všechny plakáty
Velká Británie, (2017–2019), 8 h 49 min (Minutáž: 36–49 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Tenhle seriál neotřelým způsobem přibližuje válku s drogami – z pohledu dealerů, narkomanů a policie. A rozhodně mu nechybí spád. (Netflix)

Recenze (11)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Vsechny tri serie maji stejnou kvalitu a je to porad ten stejny pribeh, jen jine lokality, jine drogy. Pro hustlery povinnost. Drogs are bad! ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Heroinová špína Baltimoru, černoch z Oaklandu píchající si od sedmdesátých let kokain jako tester pro dealery, mexické „muly“ šlapající treky v padesáti stupňové poušti s deseti kily trávy na zádech, automatické zbraně jako vyvrcholení Dne obětí války v Chicagu. Trochu přehlížím tu hard hudební stylizaci a nadbytek dronů a studuju, jak se gram kokainu dostane z Peru pod nos až týpkovi v Miami. ()

Reklama

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Seriál od Netflixu, který mapuje v každém jednotlivém dílu obě strany zákona. V každé epizodě tvůrci ukážou pohled policejních složek, hlavně DEA a potom tu druhou stranu zákona, a to jsou drogoví dealeři, smažáci a všichni co se podílejí na obchodu s drogami, včetně syflšlapek. V jednotlivých dílech se dozvíte, odkud se drogy pašují, jak se pašují, kdo je pašuje, kdo je prodává, komu je přeprodává, kdo je vyrábí, za kolik je prodávají v Americe a za kolik v Jižní Americe. Takový tvrdý pohled do Americké společnosti, vzrůstající epidemii drogově závislých a také jak je společnost zavelena tunami drog z Jižní Ameriky, ukážou vám surový pohled, bez přísad. První dva díly ukazují o celkové situaci drog, policejní šerify, agenty, dealery, ve třetím díle se přesouvají do Mexika a jejich obchodu s mariánkou. Každá epizoda se zaměří na nějakou konkretní drogu víc než v předešlém díle. V druhé řadě se cestuje více do Jižní Ameriky, Peru, Dominikánská republika atd. pohled do obchodu s kokainem a potom zase zpět se vrátí do Severní Ameriky včetně Kanady. Zajímalo by mě, jestli těm dealerům který byli v utajení a v maskách, něco zaplatili. Je to dost riskantní se nechat natáčet, když ani neznáte kdo to je. Hlavně když se jedná o tak nelegální obchod a riskantní. Nechci říct že to byli všichni herci, ale přijde mi to nepravděpodobně že by se do toho pouštěli, nechali si pustit cizí lidi do bytu, natáčeli u nich v autě, na ulici, to přece nemůže nikdo vědět jestli je někdo napráská nebo ne, co když to jsou švestky v převlečení. Něco z toho mi přišlo nahrané , je to show, kdo by se na to taky díval, tím taky přitáhli nejvíce na sebe pozornosti. Jinak střih, výběr hudby jako z Thug Life compliatons, námět, autentičnost, pohled do pašeráctví drog, rozhovory, detaily obchodu s drogami a také práci policejních složek a jejich zkušenosti, jednoduše řečeno, hra na kočku a myš, za mě je to za 4*. ()

nightowl 

všechny recenze uživatele

Skvely! Po sledovani jsem vzdycky dostal chut na kokain / extazi a zacal premyslet, jestli by mi na zahrade rostli listy koky:-)... ale vazne, je strasne zajimavy se jako divak podivat jak se v jungli vyrabi kokain za kolik se to prodava v kazdem meziclanku a pak porovnat s konecnou cenou u nas nebo slyset skutecne sicarios pripadne se podivat na paseracke stezky a jak to cele funguje... ()

Reklama

Reklama