Reklama

Reklama

Expremiéri


Mikuláš Dzurinda (E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

Ing. Mikuláš Dzurinda, CSc. je slovenský politik, bývalý predseda vlády Slovenskej republiky po voľbách v rokoch 1998 a 2002. Mikuláš Dzurinda je bývalý minister zahraničných vecí a krátko bol ministrom dopravy v dočasnej vláde v 90-tych rokoch. V priebehu rokov bol lídrom politických strán KDH, SDK, SDKÚ a SDKÚ-DS. (RTVS)

Recenze (5)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek, čo chcel zanechať brázdu a vie si zo seba spraviť zábavu. Asi najschopnejší slovenský premiér. Škoda len, že podporuje vojnu. Vidno na ňom, že dokáže kriticky myslieť, no návrh o hlasovaní o dôvere vláde toho nie je dôkazom. Kauza Gorila nie je dosť prediskutovaná ani zo strany Dzurindu, ani zo strany režisérky. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Premiér reformátor, první pořádný porevoluční slovenský předseda vlády, který provedl zemi nejzásadnějšími reformami, byť měl koaliční vládnutí v obou obdobích mimořádně těžké. Pozoruhodná a rozporuplná osobnost, které možná opravdu chybí nedostatek kritické sebereflexe. Dokument velmi umně bilancuje mezi pracovní/politickou a osobní stránkou Mikuláše Dzurindy. Lepší 3* ()

BarVo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto by bola náročná úloha aj pre skúsenejšieho filmára. Dzurinda pôsobí síce žoviálne a priateľsky, ale nepustí k telu nikoho a film je tak úplne v jeho réžii. ()

Reklama

Reklama