Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (2 449)

plakát

Sex O'Clock (2023) (seriál) 

Nepokrytá inspirace Sex Educationem, avšak v českém (česko-slovenském) zlínském provedení. Za mě naprosto OK. Líbí se mi, že můžou dospívající dostat český progresivní seriál o dospívání, který je natočen velmi citlivě a zároveň je to skvělý binge. I proto ty lepší 3 zaokrouhluji spíš nahoru. Leona je královna.

plakát

To nic, drahá (2022) 

Vizuálně velmi pozoruhodný film, který však příběhově dost kulhá. Don't Worry Darling je taková ještě zvrácenější Truman Show zkřížená s Revolutionary Road. Florence Pugh hraje velký herecký koncert, Olivii Wilde se ale celý film trochu rozpadá a výsledný pocit z něj je spíše rozpačitý. Dost na hraně mezi lepšími 2 a horšími 3.

plakát

22. července (2018) 

První část totálně skvělá a děsivá, to je fakt pure Greengrass. Anders Danielsen Lie je děsivě přesný. Kde ale začíná problém, je rozvleklý druhý a třetí akt, který kdyby se ve střižně pokrátil, tempu by to značně pomohlo. Takhle je to na lepší 3.

plakát

Lovci hlav (2011) 

Hodně drsné a severské. Skvělá adaptace Nesbøa. Hodně silné 4.

plakát

Smysl pro tumor (2024) (seriál) 

Moc fajn projekt České televize, na který se nedívá bůhvíjak hezky, ale je důležité, že vznikl. Hlavní dvojice Filip Březina a Alžběta Malá je skvělá, hlavně ona ho tedy herecky dost válcuje. Barťák je taky super. Co je ale velká nevýhoda a vlastně otrava, je příběhová linie Terezy Brodské, ta příběh vyloženě retardovala. Lepší 3.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Precizní slowburner jehož nejsilnější stránka jsou logicky pohovory. Pečlivě udělaná kompozice a důraz na postavy vyšetřovatelů je nečekaný hlavní trumf Mindhuntera. Zatímco v první sérii je hlavni postavou Holden a Jim je v pozadí, ve druhé sérii se to otočí, což je pro vyprávění ale smůla, protože zatímco Jim v první sérii může vyznívat tajemné, Holden bez osobního života v druhé sérii málo uvěřitelně a omezeně na postavu se zbožštěnou intuicí, ale nelidskou. Velká škoda, že se nemohlo po druhé sérii pokračovat.

plakát

Operace Fortune: Ruse de guerre (2023) 

Klasický Guy Ritchie, jeden z nejkonzistentnějších režisérů, tvůrce svého vlastního sub-žánru. I v Operaci Fortune nezklamal, je to trochu přiblblé, ale velmi baví. Aubrey Plaza a Hugh Grant jsou hlavní hvězdy.

plakát

Tour de France: Bez příkras - Série 2 (2024) (série) 

Druhá série vychytala nedostatky té první. UAE jsou přítomní, což je moc dobře. Byť baví, možná až moc AG2R, epizoda o Mohoričovi/Asgreenovi a Ineosu byly slabší. Ta šestá ale fenomenální. A válka o pivu zábavné zakončení. Stejná spokojenost jako s první sérií, prakticky absolutní.

plakát

Tour de France: Bez příkras - Série 1 (2023) (série) 

Nejrespektuhodnější sport a skvělá osmidílná dokumentární série o něm krásně ukazuje, co je na cyklistice tak nádherné a pohlcující. Tvůrci měli velmi dobrou ruku, kdy zvolili zrovna loňský ročník Tour de France, který byl snad nejzábavnější, jaký pamatuji. Také volba sledovaných týmů byla skoro dokonalá, jen chybělo nahradit takřka neexistující Boru týmem UAE a bylo by to perfektní. I tak ale strhující podívaná plná zajímavých zákulisních detailů.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Vlastně únavně hloupé. Emoce tak akorát pro druhý stupeň základky.