Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 218)

plakát

Šermíř (2015) 

Film je vlastně napůl pohádka. Jinak jsem si spíš užíval dobové reálie a to, že se teď chystám do Estonska, takže jsem si oprášil některá slovíčka. A některé momenty mi nepřišly úplně dobově reálné, ale to je spíš odhad.

plakát

Velitel - Velká zkouška (1981) (epizoda) 

Zápletka až moc jednoduchá, záběry na vojenské cvičení mající dělat tu propagaci ČSLA. Co asi víc čekat.

plakát

Bažina - Milénium (2023) (série) 

Pokud první série byla skvělá, tak druhá byla takovým mostem mezi první a třetí, kdy se atmosféra té první zcela vytratila. Je to škoda, protože původní koncept byl skvělý. Podle mě to celé mělo skončit po druhé nejpozději. Po příběhové stránce je to dobré, ale je to už jiný příběh.

plakát

Bažina - Epizoda 6 (2023) (epizoda) 

Tak jo. Všechno se nám objasnilo, byť průběžně mi začínalo být jasné kdo za co může. Ale přijde mi, že se úplně ztratila ta atmosféra první řady, původní postavy jsou již zcela v pozadí.

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Já nevím. Ale tohle téma šlo určitě líp uchytit. Celé je to takové kopání se na místě do pr****. Přitom toto téma by šlo zpracovat, aby z toho byl trhák rok, možná i několika let. Ale ono takové nic. Trochu mě to celé utvrzuje v dojmu, že témata naši filmaři dovedou hledat zajímavá, ale málokdo ho dokáže zpracovat tak, aby ten film aspoň průměrný.

plakát

Bažina - Epizoda 5 (2023) (epizoda) 

Ačkoliv je třetí řada zatím nejslabší, tak musím uznat, že ten příběh dává smysl. A teď čím dál tím víc. Těším se, až se to celé rozplete. Česká vsuvka byla fajn.

plakát

Rod Draka - Prostý lid (2024) (epizoda) 

Zajímavě rozehraná mezihra, ale jako celek to bylo dost roztáhlé a ne tak záživné, jak bych čekal.

plakát

Bažina - Epizoda 4 (2023) (epizoda) 

Celou dobu jakoby nic a najednou rozjezd. Docela zajímavě se to vyvinulo, hlavně na konci. Uvidíme, co z toho bude.

plakát

Bratr (1997) 

Zajímavý náhled do ruských devadesátek. Přijde mi zajímavé, co tvůrci dokázali udělat s minimálním rozpočtem a to, že se z toho stala v Rusku kultovní záležitost. Cením si akčních scén, které považuji za reálné. Jinak za mě klasický akční film, který ničím zvláštní nevybočuje.

plakát

Životní styl první republiky (2022) (seriál) 

Zajímavě zpracovaný cyklus, byť já bych osobně volil některá jiná témata nebo to, na co byla dávána pozornost. Na jednu stranu to sice neohromí, ale rozhodně nejde o propadá. Inovace v rámci mírného pokroku v mezích zákona. A celkově je to povedené.