Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po mnohaletém odloučení a rozdílně zvolených životních cestách se dva bratři, Christian (43) a Georg (45), setkávají na pohřbu svého otce. Počáteční pěstní souboj přímo na hřbitově, pozdější spočinutí v rodném domě prolité množstvím pálenky a okořeněné partičkou ping-pongu na život a na smrt – to vše nakonec vede bratry k osudovému rozhodnutí. I cesta může být cíl, a tak se oba bratři v emocionálním (i alkoholovém) opojení vydávají na výlet, o kterém snili už jako kluci. Na výlet skrz celé Německo na stařičkých mopedech s rychlostí omezenou na 25 km/h. Začíná cesta plná vrcholů a pádů, bratrského oddalování i sblížování, humoru i hledání smyslu života... (AČFK)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Mopedy, na kterých hlavní hrdinové ujíždějí k Baltu, jsou Puch Maxi S (přestavěný na Chopper) a Zündapp ZD 25 TS, oba benzínové. Během natáčení byly však k dispozici i varianty s elektropohonem; dílem kvůli snažšímu natáčení dialogů během jízdy, dále pak aby nerušily zápachem místní obyvatele. (starydivak)
  • Kašna, u které začíná cesta obou bratrů,  se nachází ve městě Gernsbach (Bádensko, Württembersko). Městečko Löchingen, ve kterém se filmový příběh na začátku odehrává, je pouze fiktivní. (starydivak)

Reklama

Reklama