foto

Alexandra Maria Lara

  • nar. 12.11.1978 (38 let)
    Bukurešť, Rumunsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alexandra Maria Lara se narodila 12. 11. 1978 v Bukurešti. V necelých pěti letech s rodiči odešla do Německa. Po studiích na francouzském gymnáziu v Berlíně absolvovala v letech 1997-2000 kurzy činoherního herectví.

V 16 letech se poprvé objevuje v rodinném seriálu televize ZDF MENCH, PIA! V roce 2001 získává roli v dramatu TUNEL, pojednávajícím o problematice útěku za berlínskou zeď režiséra Rolanda Richtera. Jako hraběnka Maria Walewská hraje po boku Christiana Claviera, Gérarda Depardieu a Isabelly Rossellini v koprodukčním seriálu NAPOLEON. Příležitost zahrát si s Keirou Knightley a Samem Niellem jí poskytl televizní film DOKTOR ŽIVAGO. V roce 2004 ve filmu Olivera Hirchbiegela PÁD TŘETÍ ŘÍŠE ztvárnila roli osobní sekretářky Adolfa Hitlera Gertraudy Junge.

V nejbližší době budeme moci spatřit tuto herečku ve filmu F.F. Coppoly Youth Without Youth.

mlhomír "PaulAvery" mlžný

Herecká filmografie

Filmy

2017 Geostorm: Globální nebezpečí
2016 Nejkrásnější den
Robby a Toby
Vier gegen die Bank
2014 Suite française
2013 Rivalové
2012 Noční křik
Představ si
2011 Rubbeldiekatz
2010 Je n'ai rien oublié
Vzdálená čtvrť
2009 Krycí jméno: Farewell
Město Osudu
Město života
Vraždy v Kaifecku
2008 Baader Meinhof Komplex
Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství
Prach času
Předčítač
2007 Control
I Really Hate My Job
Youth Without Youth
2006 Kde je Fred?
Offset
2005 Der Fischer und seine Frau
Vom Suchen und Finden der Liebe
2004 Cowgirl
Leise Krieger
Pád Třetí říše
2003 Ve jménu lásky a povinnosti (TV film)
2002 Doktor Živago (TV film)
Liebe und Verrat (TV film)
Nackt
Psáno osudem (TV film)
Was nicht passt, wird passend gemacht
2001 Honolulu
Leo und Claire
Tunel
99euro-films
2000 Crazy
Elitní zásahová jednotka (TV film)
Fisimatenten
Vertrauen ist alles (TV film)
1999 Polizeiruf 110 - Sumpf (TV film)
Südsee, eigene Insel
1998 Bubi Scholz Story, Die (TV film)
Die Mädchenfalle - Der Tod kommt online (TV film)
Místo činu - Případ střední školy (TV film)
1997 Sperling und der falsche Freund (TV film)

TV seriály

2017 You Are Wanted (TV seriál)
2007 V síti CIA (TV seriál)
2004 Strom přání (TV seriál)
2002 Napoleon (TV seriál)
1996 Mensch, Pia! (TV seriál)
1994 Stella Stellaris (TV seriál)

TV pořady

2004 Harald Schmidt (TV pořad)
2003 4Pop (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1974 III nach neun (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace