Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po mnohaletém odloučení a rozdílně zvolených životních cestách se dva bratři, Christian (43) a Georg (45), setkávají na pohřbu svého otce. Počáteční pěstní souboj přímo na hřbitově, pozdější spočinutí v rodném domě prolité množstvím pálenky a okořeněné partičkou ping-pongu na život a na smrt – to vše nakonec vede bratry k osudovému rozhodnutí. I cesta může být cíl, a tak se oba bratři v emocionálním (i alkoholovém) opojení vydávají na výlet, o kterém snili už jako kluci. Na výlet skrz celé Německo na stařičkých mopedech s rychlostí omezenou na 25 km/h. Začíná cesta plná vrcholů a pádů, bratrského oddalování i sblížování, humoru i hledání smyslu života... (AČFK)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (48)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Boskovicky kino naslepo je fakticky bomba. Na začátku když na mě vybafli německý titulky a já usoudil, že nám v kině budou promítat německý film trochu jsem se leknul, každopádně netrvalo to ani 5 minut a já viděl, že se dívám na něco vyjímečného. Film si na nic nehraje, dělá si srandu, jak z lidí a jejich zaslepenosti tak i ze své vlastní země a jejich zvyklostech. Vše je zde trochu umocněné, ale celkový dojem je více než pozitivní a já se sám viděl jak se proháním prériemi novodobého německého venkova a splňuji si svůj dětský den. Vím, jistojistě, že na tento smělý unikát budu mile rád vzpomínat. ()

starydivak 

všechny recenze uživatele

Nikterak objevná road movie typicky německého střihu. Dva bratři na mopedech, které musí v německých divácích vzbuzovat nostalgii. Aneb Klepání na nebeskou bránu po 20 letech. Několik vtipných scén (step, čínkař), odhadnutelný průběh, nezvládnutý konec. Na obranu autorů: žánr road movie už je vymyšlený, má svá pravidla a je těžké vymyslet něco nového. Takže ano, je tu smrt, jsou tu policajti, déšť, rozjímání nad smyslem života, drogy a ani ten sex nechybí :) Já mám takové filmy rád, takže jsem se dobře bavil. Pár nelogičností překousnu. Jen jsem se neubránil pocitu, že to mělo být natočené o 20 let dříve.. A Franku "Lolu" Potente jsem teda fakt nepoznal. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Feel good komédia nakrútená s vkusom, ako to len ide. Dozvedáme sa, čo trápi súčasných štyridsiatnikov, pričom my (čerství) štyridsiatnici to dobre vieme. Našťastie väčšina z vás neukrýva také tajomstvo, ako ten bohatší z bratov, ale chápeme, o čo ide. A chápeme aj toho druhého brata, ktorý sa ani po tridsiatich rokoch nie je schopný vykoktať jednej žene zo svojich citov. No a oblúkom sa dozvedáme, čo trápi aj dnešné ženy v trochu nižšom veku, respektíve aj v tom istom a tiež to nie je asi sranda tráviť manželstvo s niekým, s kým asi ani byť nechcete. Chcelo by sa povedať, že niektoré chyby sú nenapraviteľné a nedajú sa po dlhých rokoch napraviť, ale posledný záber tento autenticizmus doslova z filmu vytrhol a trochu ma tak zamrzela snaha zavďačiť sa väčšine publika. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film tak nijaký, že je fascinující, že na flashdisku zabírá vůbec nějaké místo - je to v podstatě jako koukat 100 minut do prázdného prostoru. Rozdíl mezi tím, jestli je tenhle film promítán na plátno, nebo člověk stejně dlouhou dobu sedí v naprostém tichu a přemýšlí třeba o své oblíbené polévce, je v podstatě minimální. Z toho jde vyvodit, že se to bude líbit hodně lidem. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný roadmovie z Nemecka. Dvaja dospelý, samozrejme dostatočne odlišným charakterom a životným štýlom, sa rozhodnú splniť svoj detský sen (dostať sa k mori a ...). Ako to už býva, počas cesty sa dostanú do najrôznejších (príjemných a nepríjemných) situácií a odhalí sa aj zopár tajomstiev. Záver by rozhodne mohol byť trošku originálnejším. Keby to tak bolo, tak pravdepodobne aj s tým hodnotením by som išiel vyššie. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Mopedy, na kterých hlavní hrdinové ujíždějí k Baltu, jsou Puch Maxi S (přestavěný na Chopper) a Zündapp ZD 25 TS, oba benzínové. Během natáčení byly však k dispozici i varianty s elektropohonem; dílem kvůli snažšímu natáčení dialogů během jízdy, dále pak aby nerušily zápachem místní obyvatele. (starydivak)
  • Kašna, u které začíná cesta obou bratrů,  se nachází ve městě Gernsbach (Bádensko, Württembersko). Městečko Löchingen, ve kterém se filmový příběh na začátku odehrává, je pouze fiktivní. (starydivak)

Reklama

Reklama