Reklama

Reklama

Irozuku sekai no ašita kara

(seriál)
  • Japonsko 色づく世界の明日から (více)
Trailer 2

Epizody(13)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti je magie poměrně běžnou součástí našich životů. Lidí, kteří magii ovládají, je však velmi málo a ne každý má magii zrovna v lásce. Hitomi Tsukishiro je sedmnáctiletá dívka, potomek tradičního rodu čarodějek, která ale celý svůj život prožila v apatii, protože když byla velmi mladá, tak ztratila schopnost vidět barvy. Uzavřená v černobílém světě se stranila ostatních a ve své snaze působit co nejnormálněji ani nerozvíjela své magické schopnosti. Ve snaze pomoci své vnučce posílá mocná čarodějka Kohaku mladou Hitomi zpět v čase do roku 2018, do období svých vlastních studentských let, protože věří, že její tehdejší přátelé dokáží pomoci Hitomi překonat její problémy... (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (4)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem od tohohle anime toho moc neočekával, kdy jsem si hlavně vzpomněl na podobně laděný "Glasslip". Ale každým dílem a především v druhé půlce moje nadšení čím dál více rostlo a nestačil jsem se divit nad hlubkou příběhu. Svým způsobem je to klasika v podobě romantiky a duchu kamarádství, ale je tu přimícháno trochu psychologie s příchutí magie. Ona myšlenka šedého světa a šerosleposti, která symbolizuje letargii v životě člověka je krásně zpracovaná. Magie jako taková tu nehraje nějakou klasickou roli v podobě jiného světa, boje, kouzelných dívek apod., ale jako každodenní profesi, která je praktická a spíše působí zábavně. Pak tu máme trochu sci-fi prvek v futuristickém městě a cestování časem, ale to je jen tak okrajově. Naštěstí všechny ty styly hezky zapadají do sebe a nevypadá to tam jako myšlenka, kterou tam autor za každou cenu chtěl nebo vnuceně vpravené na úkor zbytku. Animace je velice povedená, kdy kombinace černobílého a hezky do detailu zpracovaného barevného tvoří nádhernou podívanou. Po hudební stránce se jim to taky povedlo, kdy to všechno hezky podtrhuje dané nálady a atmosféru. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Seriál, který svým stylem vyprávění a tím, jak plynule šel kupředu působil spíš jako takový rozsekaný delší film. A po pravdě si i myslím, že jako film by na mě celý tento příběh a jeho emoce zapůsobili asi mnohem víc, kdybych zkrátka viděl vše hezky najednou. Ten prožitek by byl hlubší a netrpěl by těmi týdenními přestávkami mezi jednotlivými díly. Možná se na to časem podívám v celku na jeden zátah, abych si tuto teorii potvrdil. Ale co jsem dostal. Docela milý, sympatický příběh o dívce, která postupně vystupuje ze své ulity, předvedený v nádherných barvách. Ale tak u něčeho, co má v názvu "svět v barvách" mě důraz na nádherné grafické provedení vlastně ani moc nepřekvapuje. Příběh podbarvený magií, která u mě docela fungovala a byla příjemným zpestřením téhle lehké romance. No a pak ta romantika - příjemná, nenucená a sympatická bez nějakých šílených dramat, což tentokrát mojí krev sice nerozproudí a srdce nerozbuší, ale dobře se na to kouká. No a také docela přijatelný konec, sice jistá část ve mě (říkejme jí "skrytý romantik") doufala v něco trochu jiného, mnohem víc kýčovitého, ale s tím co jsem dostal můžu bez problémů žít. Láska sice asi nepřekoná všechno, jak by si mé sentimentální já přálo, ale občas zkrátka poznáme někoho, kdo nám změní život a na toho pak budeme vzpomínat... 7,8/10 ()

Reklama

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Nečakane krásne. Po stránke príbehu a doplním, že aj vizuálu, kedy som si niektoré momenty prehrával aj niekoľkokrát. Celý koncept mágie je síce zjednodušený, avšak kvôli tomu, že sa to nezaťažuje s prehnanými vysvetleniami a zdržovaním deja, ale venuje sa takmer výlučne príbehu. Nápady na využitie mágie sú presne charakteru (niekedy až rozprávkového) potrebného pre dušu seriálu, pretože je to o pocitoch a náklonnosti hrdinov a hrdiniek. Preto je ten koncept mágie charakteru pre čo najpríjemnejšie pocity (vstupovať do kresby, nakresliť obrázok na oblohu...). Akurát mi nepasuje ten malý romantický neúplný trojuholník niekde uprostred seriálu, ktorý je nedôveryhodný a zbytočný. Inak chválim spracovanie. Príbehu, podania Irozuku ako celku a aj emócií, ktoré sú správne podávané. Koniec nádherný a smutný zároveň, hlavne rozuzlenie s knižkou ma emočne dostalo. Vzhľadom na občas slabší, až trochu nudiaci dej a menej výrazné niektoré postavy som celý čas chcel ísť na 4* (nieže by som nejak na tých CSFD hviezdach bazíroval), ale srdce mi nedá to plne oceniť aspoň takto. 5* hlavne za poslednú epizódu. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná jednohubka. Obávala jsem se, jak se tvůrci chopí magie a cestování v čase, ale ve finále jsem byla spokojená. Romantická linka se buduje pomalu, bohužel, kvůli předpokládanému konci seriálu, je nakonec utnuta a "nic" se v podstatě nestalo, ale zároveň se toho stalo hodně. Pár věcí se neřeklo. Ale ono to ani jinak skončit nemohlo. Když pominu jisté polemizování "coby kdyby" se nejednalo o čarodějky, co vědí, co mají udělat nebo si to aspoň myslí, a najednou by před jednou z postav vyskočila její prapra...vnučka, asi by to mnoho lidí bralo s humorem nebo by zešílelo. Neohrozilo by tak vůbec hlavní hrdinku myšlenka, že někdo z minulosti ví, jak vypadá v budoucnosti, které se dotyčný ani nedožije? A co teprve ty fotky v minulosti, které by měly v podstatě zmizet, nebo minimálně hlavní hrdinka by na nich správně neměla existovat. Atd. Ale to bych zabíhala moc do detailů a to nechci. V tomto případě, jak jsem podotkla na začátku, jsem se příjemně bavila. 7,5/10 ()

Galerie (550)

Reklama

Reklama