Reklama

Reklama

Raoul Taburin

  • Francie Raoul Taburin (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Jestli se někdo vyzná v kolech, pak je to Raoul Taburin (Benoit Poelvoorde). Je nejzručnějším cyklomechanikem v širokém okolí, který dokonale rozumí duším svých zákazníků i těm na jejich bicyklech. Celý život ho ale trápí překvapivé tajemství, které neprozradil ani své milující ženě. Neumí jezdit na kole! Když poklidný život v prosluněném městečku na jihu Francie naruší rozšafný pařížský fotograf, začíná hrozit, že Raoulovo tajemství bude odhaleno... Milá komedie podle stejnojmenné knihy geniálního ilustrátora, humoristy a autora „Mikulášových patálií“ Jeana-Jacquese Sempého vypráví půvabný příběh o přátelství, lásce, důvěře i strachu z vlastní slabosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (64)

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Asi by mi musel někdo vysvětlit, proč se z dvacetiletých verzí Raoula a Madeleine skočilo takřka až na padesátileté verze, přitom jejich děti po tom skoku neměly zatím ani deset let. Asi se dvacet let marně sna... no nebudeme to rozebírat. :-) Holt mám rád Benoita, ale pro tu roli nebyl dobrá volba, už není nejmladší. Film byl milý, jenže se točil takřka výhradně kolem Raoulova tajemství a to je málo na celý film. Aspoň nějaké plus přidaly milé "Sempého" dialogy. ()

Robynson 

všechny recenze uživatele

Poetický film, věnovaný asi spíše dětskému publiku. Věřím že předloha mohla mít své kouzlo, to mi však zůstalo po celou dobu filmu utajeno. Tento film mnohem více než jakýkoliv jiný ukazuje, jak rozdílné může být vnímání diváků, kteří sledují stejnou událost. Bylo by však nespravedlivé udělit filmu odpad, je mnoho mnohem horších filmů. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka pro dospělé. Ale vážně. Dlouho jsem neviděla nic tak pohádkového, miloučkého, upřímného od srdce. Úplně cítím, jak kouzelná asi musí bý kniha. Přenádherné exteriéry francouzské Provence jen vybízí k tak nevinnému pozitivně naladěnému příběhu. Absolutně skvělá vymazlená výprava, kostýmy, herecké výkony a hlavně humor. Sice se netřískáte rukama o stehna, ale velice často se publikum pochichtávalo a bylo prostě upřímně pobaveno. Kéž by takhle vypadal svět všude. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Atmosféra slnečného francúzskeho vidieka a sem tam tóny harmoniky, to je to, čo človeka skutočne prebudí do života. Dokonca aj keď tam sem tam zaprší. Plus Marilou Aussilloux, to je niečo.. Len fakt ten herec k nej nepasoval, naozaj vyzeral o dosť staršie. Pohodový film s takou netradičnou témou. A Suzanne Clément by som päťdesiat netipoval ani náhodou. ()

Stumbleine odpad!

všechny recenze uživatele

Všichni, jenž tu hodnotí tři a více, díky čemuž je kvalita filmu aktuálně ceněna na 67%, byli při projekci zjevně v opravdu pozitivním psychickém rozpoložení (sjetí ilegálními narkotiky). Se slovenským dabingem je to obzvlášť bizár. Film vhodný ke kolektivnímu promítání v domovech důchodců, v odmašťovnách, a ve všemožných detenčních či jiných ústavech, kde tvoří klientelu spoluobčané s downovým syndromem ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama