Reklama

Reklama

Raoul Taburin

  • Francie Raoul Taburin (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jestli se někdo vyzná v kolech, pak je to Raoul Taburin (Benoit Poelvoorde). Je nejzručnějším cyklomechanikem v širokém okolí, který dokonale rozumí duším svých zákazníků i těm na jejich bicyklech. Celý život ho ale trápí překvapivé tajemství, které neprozradil ani své milující ženě. Neumí jezdit na kole! Když poklidný život v prosluněném městečku na jihu Francie naruší rozšafný pařížský fotograf, začíná hrozit, že Raoulovo tajemství bude odhaleno... Milá komedie podle stejnojmenné knihy geniálního ilustrátora, humoristy a autora „Mikulášových patálií“ Jeana-Jacquese Sempého vypráví půvabný příběh o přátelství, lásce, důvěře i strachu z vlastní slabosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

Robynson 

všechny recenze uživatele

Poetický film, věnovaný asi spíše dětskému publiku. Věřím že předloha mohla mít své kouzlo, to mi však zůstalo po celou dobu filmu utajeno. Tento film mnohem více než jakýkoliv jiný ukazuje, jak rozdílné může být vnímání diváků, kteří sledují stejnou událost. Bylo by však nespravedlivé udělit filmu odpad, je mnoho mnohem horších filmů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Atmosféra slnečného francúzskeho vidieka a sem tam tóny harmoniky, to je to, čo človeka skutočne prebudí do života. Dokonca aj keď tam sem tam zaprší. Plus Marilou Aussilloux, to je niečo.. Len fakt ten herec k nej nepasoval, naozaj vyzeral o dosť staršie. Pohodový film s takou netradičnou témou. A Suzanne Clément by som päťdesiat netipoval ani náhodou. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Uletená francúzska rodinná komédia, ktorá stavia na úplne triviálnej dejovej linke a zápletke, pričom v sebe nesie istú dávku pokory, emócie a nezameniteľnej dedinskej atmosféry tunajšieho vidieka. V podstate ten príbeh je maximálne o ničom, ale Godeau tomu dal akési čaro, vďaka ktorému sa na to dobre pozerá. Tá posledná polhodka síce už taká z ríše science-fiction, ale na jednu projekciu to bohate stačí. 55 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I kdybych nevěděl, že je autorem Jean-Jacques Sempé a film by byl natočený v angličtině, stejně bych si hned příběh lokalizoval na francouzský venkov. Z každého záběru je cítit prostředí francouzského jihu, malých městeček z Provence či ze sousedství, kde z kamenných domků dýchá kus historie a z místních obyvatel pohodovost. V něčem mi snímek připomíná i kresby Pascala Campiona. Raoul Taburin je film sympaťák, kde se sice pravděpodobně nebudete řehtat na celé kolo, ale lehký úsměv vás opustí jen málokdy. Malý příjemný film, který vyvolá pozitivní náladu. Celkový dojem: 75 %. ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Asi by mi musel někdo vysvětlit, proč se z dvacetiletých verzí Raoula a Madeleine skočilo takřka až na padesátileté verze, přitom jejich děti po tom skoku neměly zatím ani deset let. Asi se dvacet let marně sna... no nebudeme to rozebírat. :-) Holt mám rád Benoita, ale pro tu roli nebyl dobrá volba, už není nejmladší. Film byl milý, jenže se točil takřka výhradně kolem Raoulova tajemství a to je málo na celý film. Aspoň nějaké plus přidaly milé "Sempého" dialogy. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama