Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové, legendy, ikony, prostě ti, kteří svou vývojovou činností a nápaditostí změnili svět. Jim můžeme děkovat za televizi, revolver, atomovou bombu nebo nověji třeba i za iPod. Ale za každým géniem stojí jeho velký soupeř, rival, který má rovněž nemalý podíl na finálním výsledku. Náš osmidílný seriál se věnuje právě tomuto nikdy nekončícímu závodění vynálezců a odhaluje, co kdy členy soupeřících dvojic motivovalo, pohánělo vpřed nebo naopak brzdilo, a jak vůbec došlo k tomu, že nakonec jeden zvítězil a druhý vstoupil do dějin geniálních vynálezů jako poražený. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (7)

Amper01 

všechny recenze uživatele

VIDĚN DÍL EDISON VS TESLA. Zajímavý dokument, který je ale pozměněn a o dost okraden, takže s nižší výpovědní hodnotou... ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Po dvou zhlédnutých epizodách (atomová bomba, závod o vesmír) jsem seriál přestal sledovat. I přes atraktivní a zajímavé podání byly ty dvě epizody plné věcných chyb a zjednodušení. Něco může jít na vrub překladu, něco bylo zcela očividně špatně už v originále. Že si herečtí představitelé nejsou podobní s historickými postavami, které hrají, už byla vedle toho přehlédnutelná maličkost. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Ucházející seriál ale jsou tam dost velké nepřesnosti a je to zpracováno tendenčně v 7-mém díle zřejmě režisér nikdy neviděl ani fotografii Sergeje Koroljova protože ten herec byl spíš jak Otto Skorceny!?!?!? ()

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, dynamické a zábavné podání, ale jako dokument docela pokulhávající. Jak každý díl v závěru upozorňuje, v zájmu dramatičnosti si reálné příběhy upravili. Někdy jakože fakt hodně. Vizuálně to upoutá, ale nesmíte se snazit zjistit si víc informací, protože pak jste hrozně zklamání úrovni serialu ()

cimrman2. 

všechny recenze uživatele

Podívejte se co Vám ten Tesla chce dát do Vašich domovů! Řval na náměstí Edison před mrtvým slonem kterého sám zabil tím extrémně nebezpečným střídavým proudem na kterém dnes stojí celá moderní společnost. To nám tak pan Ivo Bareš vykládal ve škole a bylo to jako HROZNĚ DOBRÝ (nezapomentulná hláška kterou při proslovu stále využíval jinak to byla asi opravdu nejlepši dvouhodinovka kterou jsem ve školním systému za 11 let doposud zažil) . Bylo to stejně dobrý jako souboj Tesla vs Edison no  4799 amerických vězňů by mi však za pravdu nejspíš nedalo. Tento dokument vše shrnuje více či méně historicky přesně. Tomuto tématu by určitě slušelo nějaké velkofilmové zpracování např. Od Nolana. Jinak je to na poměry budgetu ze kterého je to natočené solidní. ()

Reklama

Reklama