Reklama

Reklama

Intimissimi on Ice 2017

(koncert)
  • Itálie Intimissimi on Ice 2017
Hudební / Dokumentární
Itálie, 2017, 93 min

Obsahy(1)

Svátek klasické hudby a špičkového krasobruslení v neopakovatelné atmosféře veronské arény... Už počtvrté se vloni ve Veroně uskutečnil nevšední kulturní projekt: spojení živé klasické hudby a krasobruslení, obojí na špičkové světové úrovni. V nevšedním prostředí nádherné antické památky se objevila ledová plocha, na níž se střídají slavní krasobruslaři v čele s Jevgenijem Pljuščenkem. Zpívá Maestro Andrea Bocelli. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Krása střídá nádheru. Velkolepá přehlídka dámského prádla na bruslích, ve Veroně a za doprovodu nádherné hudby... Představení, které se jen tak nevidí. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jednoznačně divadelní záznam. Zpívá se tam, to jo, přičemž instrumentální doprovod jde převážně z reproduktorů; ale i kdyby byl živý, v prvním plánu se jedná o to, co je vyjádřeno podle pečlivě nazkoušené choreografie pohybem herců-krasobruslařů. Bál jsem se, že to bude větší kýč, ale naštěstí si představení určitou úroveň vkusu udrželo. -------- V titulcích pořadu uvedeno: český název Legenda o kráse; originální název Intimissimi On Ice. A Legend of Beauty; režie Hans Pannecoucke; divadelní režie Damiano Michieletto. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Málo Bocelliho, ještě méně Pljuščenka. Ve Veroně to musel být skvělý vizuální zážitek, v televizi to ovšem tolik nevyzní. Hudba nebyla ničím extra zajímavá, krasobruslařská show sice pěkná, ale za srdce nevzala. Vrcholem tak byla Nessun Dorma od Bocelliho s tančením Pljuščenka - a to je hodně málo. Zklamání. PS: mezi tanečníky se objevil také bývalý skvělý krasobruslař Stéphane Lambiel. Hudba: John Metcalfe ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Líbivá podívaná. 1) Podívaná to nesporně je. Mix opery, pop music, živé hudby, krasobruslení, parádní concept art, je na co koukat._____ 2) Vyzobané hudební úryvky s propracovanou choreografií a mistrovským provedením sice nejsou přímo můj šálek kávy, ale oceňuji zřejmou profesionalitu a kvalitu provedení._____Trochu mi to připomíná mou oblíbenou gramofonovou desku (LP) s vybranými áriemi Prodané nevěsty - poslouchal jsem ji opakovaně, ač jinak opery vůbec nemusím._____ 3) Pobavily kulturně-historické odkazy na antiku (případné pro italský tvůrčí tým) i na současné modly, ať už jsou to hokejisté anebo počítačové hry._____ 4) Zaznamenal jsem i trefné průvodní slovo a zajímavé ukázky ze zkoušky._____ 5) Poněkud laciná závěrečná děkovačka už celkový příjemný, ale nenadšený dojem nezměnila. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama