Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Ani by mě nenapadlo, že někdy budu se zájmem sledovat zápasení a to ještě mezi ženami. Tvůrcům filmu se podařilo natočit wrestlingové zápolení tak strhujícím způsobem, že jsem ani nemohla odtrhnout oči od obrazovky a Geetě fandila skoro nahlas. Jedna z věcí, která mě předem od sledování odrazovala, byla i délka filmu. Ale nakonec mi to celé ulitlo bleskovou rychlostí, nenašla jsem v příběhu žádná hluchá místa, všechno do sebe dobře zapadalo a skvěle gradovalo až k závěrečnému finále. A holky to zahrály senzačně. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Tieto indické/hindské filmy za posledných 15 rokov prebrali pátos hollywoodskej drámy a v ich šate dobýjajú filmový svet. Filmy sú dramatické, je v nich osobnostný a vzťahový vývoj - hoci dosť sploštený, ale vskutku tak nalinkovaný, aby to bolo chutné a silno emocionálne. A to všetko v minutážach okolo 160 minút v priemere, čo je celkom aj výzva vzhľadom k súčasným štandardom. Bohužiaľ, v tomto bode tá výzva aj končí a odnášam si z filmu len detský sen dostať sa zo stoky hore resp. otcovský, ktorý naopak spočíva v hladkaní si ega nad neoblomnou priebojnosťou svojho potomka. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo, jak nepovedená parodie. Otec zápasník má mindrák, že nevyhrál medaili, a tak chce syna, aby jí vyhrál za něj. Dostane ale samý dcery, tak je z toho strašně na dně, ovšem jen do chvíle, kdy dvě jeho nejstarší dcery zbouchají nějaký drzý kluky a jemu dojde, že oni vlastně taky "mají zápasení v krvi" a začne je k jejich nevoli trénovat. No prostě jeden facepalm za druhým. Nicméně jak byla první polovina filmu přihlouplá, tak ta druhá "vyloženě sportovní" byla oproti tomu fakt dobře natočená. Tak dobře, až mě to ke konci dojalo. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nie som až takým priaznivcom indickej filmovej tvorby, ale tento film ma zaujal. Naviac životopisný. So skvelými ukážkami a zaujímavým príbehom otca a hlavne jeho dcér. Si viem predstaviť vlhké a od slz premáčané sárí indických diváčok vychádzajúcich z kín po tomto filme. Film o nenaplnenom sne a túžbe niečo dokázať. ()

zette 

všechny recenze uživatele

V prvni tretine jsem si rikal, ze me film s takovym nametem a bez typickych bollywoodskych pisni, klipu a hezkych herecek nemuze bavit. S prichodem starsi sestry na sportovni akademii zacne film gradovat a sve kouzlo si ponecha az do samotneho zaveru. Pekne vykresleny trenerske metody otce vs. profesionalniho trenera. Zabery ze zapasu velmi dobre natocene. Nevim, jak je to mozne, ale u indickych filmu mi dlouha stopaz nevadi. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Geeta Phogat byla velmi úspěšná na poli mezinárodních Her Commonwealthu a v dalších asijských soutěžích, ale nikdy nevyhrála žádnou medaili na olympiádě. Navzdory tomu se zapsala do historie jako první indická zápasnice, která se zúčastnila Olympijských her. (HellFire)
  • „Dangal“ je indický název pro zápasy ve wrestlingu. (radecacek)

Související novinky

Reklama

Reklama