Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR700 milionov (približne $11miliónov)Tržby USA $12,391,761Tržby Celosvetovo $302,895,451 (Historicky rekordný zárobok pre Indiu z toho silných $193milionov len priamo z Číny, sila, Čína vládne)▐ Ďalšie veľké prekvapenie z Indie. Príbeh o dievčatách súperiacich v jude je šikovne zostavaný a hlavne pútavo natočený, čo sa týka bohatej minutáže nie šanca na nejaké slabšie chvíľky. Herecky na úrovni, súboje a výcvik je prehľadne natočený, má to správne grády, nechýba správna dávka dramatizácia a ešte dokonca je to natočené podľa skutočných udalostí. /80%/ ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dangal navazuje na tradici indických filmů, které dokáží v některých případech prokázat, že i BOLLYWOOD dokáže vytvořit film, který je po řemeslné stránce takřka dokonalý. Dangal má však ten problém, že zápletka a její vyvrcholení je predikovatelná již od prvních minut, což divákovi jednoznačně ubírá na jinak skvělém zážitku. 80 % Celosvětový příjem k 14. 11. 2019: $302,895,451, což je 30,29 násobek rozpočtu ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásný film, moc pěkně natočený, strhující příběh dvou sester a jejich otce.. Otevřeně přiznávám, že holky si mě omotaly okolo prstu hned od začátku, včetně té malé rebelie, než jim to secvaklo (po rozhovoru s mladinkou nevěstou na svatbě).. Aamir Khan si mě namazal na chleba už ve filmu Earth a dnes to udělal znovu.. Ve finále mi bušilo srdce tak, že mi málem vyskočilo z hrudníku a když se na scéně konečně objevil Aamir, tekly mi slzy jako hrachy.. Filmové pohlazení za pět hvězd.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I přes zdobený obraz fungující rodiny nemůžu zapomenout na fakt, že právě onen statečný otec, který zachránil dcery před neveselým osudem indických děvčat, by při narození jediného chlapce na podobné úmysly zapomněl a věnoval se jenom synovi. Díky výtečnému Aamiru Khanovi se tahle kaňka dá alespoň trochu zamazat a dokud se největší důraz dává na funkční a až překvapivě milý rodinný humor, je Dangal v nejlepším pořádku. První polovina ale bohužel slouží jenom jako odrazový můstek k čistě sportovní druhé. A ta může být řemeslně odvedena sebelépe, ale divák při ní jen odškrtává desítky povinných tréninkových i turnajových klišé, které při takhle štědré délce zamrzí o to víc. ()

zette 

všechny recenze uživatele

V prvni tretine jsem si rikal, ze me film s takovym nametem a bez typickych bollywoodskych pisni, klipu a hezkych herecek nemuze bavit. S prichodem starsi sestry na sportovni akademii zacne film gradovat a sve kouzlo si ponecha az do samotneho zaveru. Pekne vykresleny trenerske metody otce vs. profesionalniho trenera. Zabery ze zapasu velmi dobre natocene. Nevim, jak je to mozne, ale u indickych filmu mi dlouha stopaz nevadi. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Film byl promítán také v indickém parlamentu ve snaze posílit postavení žen ve společnosti. (HellFire)
  • Mahavir Singh Phogat trénoval ve wrestlingu všechny čtyři své dcery a také dvě dcery svého bratra. Čtyři z nich – Geeta, Babita, Vinesh a Rita – jsou zlatými medailistkami v různých váhových kategoriích z Her Commonwealthu, zatímco Priyanka získala stříbrnou medaili na asijských šampionátech a Sangita získala medaile na mezinárodních šampionátech. (Macik1982)
  • Hlavní hrdinky absolvovaly náročný sedmiměsíční trénink, aby jejich zápasení působilo věrohodně. Kromě toho se jich spolu s celým štábem ujal Kripa Shankar Patel Bishnoi, trenér indického ženského wrestlingového týmu. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama