Reklama

Reklama

Jsem matka

  • angličtina I Am Mother (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po masové zkáze lidského pokolení se dospívající dívce vychovávané o samotě mateřským droidem obrátí celý svět vzhůru nohama, když se setká s jiným člověkem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Toto scifičko od protinožců nebylo vůbec špatné. Skvělé efekty, dobrý námět, ale proboha proč ta délka?? Některé scény se vlekly jak tasemnice ze závodní jídelny a občasné reakce a chování hlavních postav byly vyloženě debilní. Nicméně je to koukatelné a mladší osazenstvo, feministky a hlavně pak fanoušci legendárního Chappieho budou zřejmě nadšení - já hodnotím průměrně, tedy 50%. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Naprosto promarněný a provařený závěr filmu, kdy jsem nedostal odpovědi na otázky - co, kdo, jak a proč? Naopak se více a více otázek objevovalo. Jinak do dvou třetin je film skvělou komorní scifárnou s bezvadnou Clarou Rugaard a ošklivou Swank. Film měl na víc, škoda toho závěru, který mě víceméně naštval. 60% ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Ten film je daleko chytřejší než se zdá a tvůrci si s ním, co se týče příběhu opravdu vyhráli na maximum. Najde se tu pár hodně povedených zvratů, mrazivá atmosféra určitě nechybí a jako Sci-Fi to u mě taky obstálo. Netflix tenhle rok opravdu kraluje a i když se nejedná o nějaký přelomový film, tak mě rozhodně potěšil.... jen by mě zajímalo kam zmizel ten pes. Lepší 3* ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Mno...občas mi přišla logika některých postav/UI celkem nelogická, ale jinak to nebylo až tak špatné podívání. Nevím jestli to bylo z nějakého festivalu, mně to jako klasická festivalovka připadalo. Low budget (ikdyž scéna na pláži mi přišla vcelku dobře renderovaná), komorní scénář, pár herců a borec v obleku robota. Robot je zahraný naprosto dokonale, tady je třeba hodně pochválit. Taky hodně oceňuju detaily, které lidi často ignorují, třeba číslo embrya hned na začátku. Já osobně nemůžu vlastně film nějak extra kritizovat k odpadu, mně se až na závěr líbil. Co mě vadilo byly blbosti jako že nějaká umělá inteligence dokáže tak dobře uhlídat hormonálně rozjebanou puberťačku tak, že není ani zvědavá co je venku. A že se Matka dokonce na noc i vypíná a nechává holku nehlídanou. Chápal bych to v úplné izolaci, ale ne s puberťákem, který může sledovat pořady a přenosy z "minulosti". Bohužel vyšší hodnocení zhatil závěr, který tak nějak shodil celý předchozí film, nemůžu věřit, že SPOILER Matka vyvraždí a dále vraždí veškeré lidstvo bez jakéhokoliv soucitu a najednou se tady nechá pubertální logikou zviklat a nechat buchtu s děckem bez hlídání v nebezpečném komplexu se zásobami schovanými ve skladech bez přípravy. Tohle mi přišlo hodně mimo mísu a spíše jako bezradná snaha jak ukončit slibné drama. Scénárista očividně věděl jak udělat napínavý příběh, ale už nevěděl jak jej uspokojivě ukončit. Jo a vyměnil bych Hilary Swank, silně nepříjemná herečka. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Takový standardní díl Krajních mezí, kde pointa/vysvětlení člověku dojde asi tak po dvaceti minutách filmu. Dobře zahrané..i robotkou. Slušné kulisy i efekty ke konci. Prostě áčkovější sci-fi. Nicméně škoda nevyužitého potenciálu, že se děj neposunul dál a hlouběji ve vysvětlení, co se stalo a kam se bude stane dál. 69%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na Sundance Film Festival v Utahu (USA). (BMW12)
  • Působivý futuristický bunkr filmu, natočený téměř výhradně v Adelaide Studios v Jižní Austrálii, byl postaven na zvukových scénách zařízení a v dílně Set Construction Workshop, které se nachází na předměstí australského města Adelaide nazvaného Glenside. (Trajektt)

Reklama

Reklama