Reklama

Reklama

Jsem matka

  • angličtina I Am Mother (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po masové zkáze lidského pokolení se dospívající dívce vychovávané o samotě mateřským droidem obrátí celý svět vzhůru nohama, když se setká s jiným člověkem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (181)

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to nelíbilo. Bylo tu sice pár zajímavostí, jako třeba robot, kterej běhal, jako kdyby si vzal 3 deci šaratice, Hilary Swank, která mi svým vzezřením nostalgicky připomněla Barbara Conana, a potom sáhodlouhé dialogy, které mne vrátili do dětských let s rodiči, kteří mi spílali, když jsem něco neudělal podle jejich představ. Nestydím se za to, že hlavní myšlence jsem moc nerozuměl, protože to, že robot oživuje lidi, aby nebyl sám, mi přijde dost absurdní. Ono se to tam pak všecko nějak snažilo vysvětlit, aby to jako bylo jinak a člověk si z toho vzal ponaučení, ale to si radši vezmu z jiných věcí, které jsou mému srdci bližší. Škoda, myslel jsem, že tomu dám vyšší hodnocení. Podle mne se jedná o dost nadhodnocený film, kde spousta uživatelů, kteří tomu dávají 4 hvězdy a více, jenom machruje, že zase jednou pochopili nízkorozpočtové komorní Sci-Fi, ale nechci tu samozřejmě nikoho soudit. ()

anfi15 

všechny recenze uživatele

Celá myšlenka tohoto filmu je velmi zajímavá a dá se o ní dlouho pojednávat. I přes to nebyl potenciál plně využit, tak jak bych si to představovala, a místo toho hlavní postava (ta “vyvolená”) skotačí kolem a neví čemu věřit. Ve výsledku, kdyby se zapletka filmu nestala, výsledek by i tak dopadl stejně. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce se jedná o velmi opojnou záležitost, na níž se krásně kouká. Za design robotů, interiérů a exteriérů tedy patří tvůrcům velké uznání. Bohužel, po stránce režijní, scénáristické a herecké se jedná o naprostý průšvih. Ústřední postavy se chovají nelogicky, místy i pomateně a dějová linie je tak průhledná a děravá, až Vás z toho zoufalstvím rozbolí zuby. Ve finále tedy dostaneme krásně naleštěnou podívanou, pod jejímž povrchem se skrývá zkažený a nedomrlý klon výborného snímku "Ex Machina". Škoda. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Co je zhoubou svědomí? Kolektivní vědomí." Kristova noho robotická! Dobrá vůle nalevo, dobré úmysly napravo, humanismus uprostřed. Pro samé dobroserství robotky typu VALL-IQ pomalu nebylo kam plivnout. KVÍZOVÉ OKÉNKO: [][] Kdo/co je Matka? A) Rezavějící konzerva s konzervativními názory na výchovu spratků ze zkumavky. B) Rádoby matka lidstva s egem až na půdu laboratoře, chytřejší než koncílium sto opic i s předsedajícím Darwinem. C) Neschopná kuchařka, 16 let krmící dceru jen hotovkami z plechovek a zcestnými inteligenčními testy. D) Plechová ježibaba s funkční pecí. [][] Odpověď: D) je správně. Což je špatně, protože dnes už se dětmi netopí, je to neekologické a zpozdilé. Ví to každej, od kuchyňského robota až po chytrý vysavač. Jenom Matce to nějakej vůl zapomněl vložit do programu. Zmatená humanistická agitka, kde psychologický vývoj Dcery ustrnul na úrovni školou povinného embrya a ušmudlaná Hilary Swank, zde neuvěřitelně odpudivá, přitom slibující bezďácké světlé (!) zítřky, byl scenáristický přešlap a castingový omyl par excellence. Navíc Clara Rugaard s inkubátorovým děťátkem v náručí se ani nerozkojila, čímž zklamala miminko i mě. Jen dvě malé lžičky Sunaru sypu do kojenecké láhve. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Niečo z Ulice Cloverfield 10. Niečo z Ex Machina. Niečo z Terminátora. Niečo z Cesty. Mix, ktorý má kvalitný vizuál, výborne hrajúcu Claru Rugaard (vyzerá ako keby mali Hilary Swank a Alicia Vikander dcéru), najpôsobivejšie behajúceho robota a atmosféru plnú neistoty. Malé sci-fi o materstve, ktoré má zbytočné kritické ohlasy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Působivý futuristický bunkr filmu, natočený téměř výhradně v Adelaide Studios v Jižní Austrálii, byl postaven na zvukových scénách zařízení a v dílně Set Construction Workshop, které se nachází na předměstí australského města Adelaide nazvaného Glenside. (Trajektt)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na Sundance Film Festival v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama