Reklama

Reklama

Zázrak Sargasového moře

(festivalový název)
  • Řecko To thávma tis thálassas ton Sargassón (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elisabeth se z elitní vyšetřovatelky stala šéfkou policie v bohem zapomenutém Messolonghi a zahořklostí a nenávistí vůči místu se ani netají. Dělnice z úhoří farmy Rita je uvězněná svým sociálním statusem i svým manipulativním bratrem, hvězdou lokálního klubu. Provinční dusno rozvíří sebevražda a donutí Elisabeth, aby začala odkrývat prohnilost místní honorace. Thriller Syllase Tzoumerkase, představitele nové řecké vlny, do poslední minuty neztrácí na dynamice a realistické, společenskokritické vidění překrývá vrstvou plíživě zneklidňujícího, přízračného, snového a duchovního. Velkou devízou snímku je herecký ansámbl uhrančivých, charismatických osobností. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Parisienne09 

všechny recenze uživatele

Zajímavý hustý nářez, z něhož máte pocit, že narůstá rozměrů téměř antické tragédie. Už samotný začátek filmu je temný, postupně se otevře v syrové běsnění a když už si myslíte, že toto snad musí být dno, přijde další propad do hlubin. Ale finální katarze naštěstí nechybí. Drsný příběh neutěšených životů v neutěšeném maloměstě - ostatně ducha měst tvoří lidé a zdejší maloměstská "elita" je sama o sobě ztělesněním úpadku. Divák zažije jiné, opravdové Řecko než to, co zná z dovolených. Je nezbytné zmínit skvělé výkony hlavních představitelek: Angeliki Papoulia v roli vyšetřovatelky Elisabeth a Youly Boudali v roli Rity. Pojmenování nové řecké vlny "divná vlna" je naprosto oprávněné. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo čeká rozjezd bohaté thrillerové zápletky, nebo atraktivní podivnost řecké „divné vlny“, bude zklamán. Vlastně vás na konci zarazí, že zápletka poměrně dlouhého filmu byla tak prostá a konvenční, a podivíte se, kam se těch 121 minut narace ztratilo a kolik výplně ji nahradilo. [KVIFF 2019] ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Šílená blbost, ve které se rozplétá snad jedině to, jak blbě je to natočené. Prvních pár minut přitom nenasvědčuje tomu, jaký hnůj to pan Syllas nakydá. Od začátku vyšetřování je to zmatečné, neatraktivní, nezajímavé a osudy všech postav nám mohou být ukradené. Zaujal mě jedině Laertis Malkotsis, kterého znám z romantické komedie odehrávající se na Sifnu a Milu. Tedy spíš zjištění, jak zestárl a ztloustl. Katakombes Milou kinematografos. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama