Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V garážovém výprodeji kdosi neznámý koupí kameru, která byla svědkem násilné události, a my se vracíme o deset let zpět, abychom zjistili, co se přesně stalo. Found footage ozvláštněná několika záběry mimo kameru, jež mají přidat jakousi hodnotu a rámcový příběh navíc. (honajz)

Recenze (2)

honajz 

všechny recenze uživatele

Fantasmagorie, která odradí hned zpočátku naprosto zfušovanou formou, kdy se překrývají dva, tři nesouvisející obrazy, střihy jsou někdy i po půl sekundě, až z toho bolí oči, prostě to vypadá, jako kdyby vám do očí blikal stroboskop nebo diskotéková koule s kaleidoskopem, jinak to popsat nedokážu. Jo a taky se skáče v čase. Pokud jsem z toho, co jsem vydržel, pochytil, tak jde o jakousi tajemnou kameru, která rok co natočí nějakou vraždu nebo násilný čin, aby se pak objevila ve výprodeji. Co zrovna sledujeme, je ale otázkou, jestli minulost, současnost, co bylo, co bude, a po dvaceti minutách mě přestalo bavit ten mišmaš luštit. Třeba to pak nějak dalo smysl, ale pochybuju. Jinak to má všechny neduhy found footage - často s sebou hrdina tahá kameru, kam by ji normální člověk netahal. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Předem přiznávám, přeskákal jsem to, protože to působí strašně otravně už po 5 minutách. Ale silně pochybuji, že bych přišel o nějakou geniální zápletku. Nějaký amatér se pokusil natočit film na přeskáčku, ve kterém smíchá dohromady asi deset časových linií a do toho si bude hrát - i s nulovým rozpočtem, takže to působí směšně - na umělce, který se snaží subžánr found footage posunout někam výš. Sorry, ale prolnout tři záběry naráz nebo si ve střižně zahrát na Kurta Krena, to nejsou žádné novoty ani v tomhle subžánru. Dějově vlastně navíc šlo o kulové - (mám to vůbec označovat jako spoiler, když už se na to asi nikdo nepodívá?) otec od rodiny po bleších trzích prodává kameru, tu si vždy někdo koupí, on ho vypátrá, kameru si vezme a toho nešťastníka, co si kameru koupil, zavraždí. A když se nám na přeskáčku prolnou všechny jeho činy, ve finále ho odhalí asi devítiletá dcera a tatínka zabije. Hm, hluboké. Na tomhle se dá ocenit snad jen snaha, nebo aspoň pokus o ni, protože ani pocit realističnosti to nenavozuje. Ale tak líbilo se mi to kouzelné zmizení ze záběru v jedné scéně a úžasný obraz, co vrahovi visel doma v obýváku :D 1* ()

Reklama

Reklama