Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Některá jména ze špičky Formule 1 teď jezdí pro nové týmy. Rok 2019 přinesl sezónu porušených spojenectví a obnovené rivality. (Netflix)

Recenze (26)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zřejmé, že PR oddělení jednotlivých stájí i FIA pochopilo, že Netflix je pro tenhle sport gamechanger a vstupenka zpátky na vrchol. Jednoznačně tak přibylo momentů, kdy piloti i manažeři hrají pro kamery divadlo. Nicméně výhodou je, že se už podíváme i do zákulisí Ferrari a Merglu a také to, že když se podaří dokumentaristům zachytit rozkol mezi PR a realitou (Renault, Williams), jsou to furt strašně silné momenty. O střihové a dramaturgické vyzrálosti se už snad ani nemá cenu se zmiňovat, lepší sportovní seriál v současnosti neexistuje. Jak to funguje epizodicky i jako celá sezóna s jedním příběhem - tvůrci hraných věcí by měli sledovat a učit se. Wow. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V S2 už pěkně všechny týmy, zase tu není nouze o drama (přestupy, nevraživost mezi jezdci atd) a nečekané zvraty (neviděl jsem žádný závod toho roku). Pořád ale člověk musí mít na paměti, že kamerám ukážou jen to, co chtějí ukázat a řeknou jen to, co chtějí (můžou říct). Jenže je to fakt zase zatraceně skvěle natočené (sestříhané). 9.5/10 ()

Reklama

seko0408 

všechny recenze uživatele

Predstavoval som si to trocha inak. Nechcem tvrdit ze serial je zly ale ! Nebolo by lepsie zobrat napr 5 timov, povedat nieco o ich minulosti, sucastnosti. Taktiez zobrat z tych timov oboch jazdcoch, predstavit ich a ukazat ich najvecsie preslapy a najvecsie uspechy v sezone. Dalsi rok spravit to iste s druhou polovicou timov. Mne napr. vadilo ze sa zamerali len na jedneho jazdca z timu a o druhom nepovedali nic aj napriek tomu ze bol lepsi, resp ze sa mu v sezone darilo viac. Cele casti venovane timom ktore su na chvoste pretekov a skoro nikoho nezaujimaju. Vo velkej cene napr. Nemecka sa toho udialo tolko a oni nam ukazali doslova omrvinku. Nie zle ale urcite nevyuzity potencial ! ()

campix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni zúčastnění asi pochopili, že tahle dokumentární série je pro F1 učiněnou spásou a tak se nám ve druhé sérii, které mapuje sezonu 2019 objevují i dvě vládnoucí stáje Ferrari a Mercedes. Nevidíme u nich zas až tolik pod pokličku jako u ostatních stájí, ale jejich přítomnost dává sérii punc kvality. Je asi evidentní, že sezona 2019 nebyla na události tolik výživná jako ta 2018, a tak ubylo trošku osudovosti a šokujících momentů, ale i tak se jedná o naprosto výbornou dokumentární sérii, kvůli které si snad tu F1 zase zapnu až se rozjede sezona omezená coronavirem. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci si jsou jistější v kramflecích a ve vybraných tématech dokážou nefalšovaně strhnout, protože jak se štáb Netflixu již stal bezmála organickou součástí padoku a zákulisí, závodníci i týmové vedení se více otevírají (ať už to hrají, či ne). Největší výtka z minula s plnohodnotnou účastí Mercedesu a Ferrari padla (zase kvůli omezené ploše se vůbec nedostalo na jiné – ani zmínka o Racing Point nebo Alfě Romeo), ovšem nějaké ucelené představení startovního pole 2019, závodů či aspoň souhrn finálních výsledků by to opravdu chtělo – kromě 6. titulu pro Lewise Hamiltona a Mercedes v řadě nevím po skončení nic, nada, musím si dohledat. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama