Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Sakra, kde je ta šestá hvězdička?! ...jo aha, vona tady neni. No tak budu muset dát jen pět. Naprostu strhující vystoupení Flatleyho a jeho party. Úžasná muzika (kterou bych si víc vychutnal bez toho vřeštění obecenstva), krásný kostýmy (teda až na ty barevný), super taneční kreace, nasazení, pódium, spolupráce, synchronizace. Michael může bejt sice arogantní namyšlenec (ale to byl i Gene Kelly, a možná větší), kterej by bez svý malý armády tanečníků nebyl nic, ale jede i ve svym věku na 100% stejně jako ostatní. Sakra, já chci bejt Ir!!! ()

Ev.D. 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od toho opravdu hodně...ale ani ve snu by mě nenapadlo ,že to bude až tak SKVĚLÝ!! Vynikající, bezchybné, to ani nejde slovy popsat jaká je to paráda! Všechno dokonale načasované, vynikající hudba, choreografie, kostýmy, všechno. Je až neuvěřitelné co dokážou. Michael Flatley je borec jak se patří. BEZKONKURENČNĚ VYNÍKAJÍCÍ !!! ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Michael Flatley patří mezi mé oblíbence! Stejně tak i irská - keltská hudba a písně. Tohle vystoupení z roku 1997 jsem měla možnost poprvé shlédnout na VHS a pak jsem si pořídila DVD - uchvátilo mě svým dějem, samozřejmě hudbou - písněmi, houslovým vystoupením dvou houslistek, atmosférou, choreografií, vytvořenými kulisami - dekoracemi. Je to nádherné vystoupení lidí, jejichž životem je tanec - step. Ráda si toto DVD občas pustím pro náladu :-) hlavně když jsem doma sama, tak si to užívám a tančím bosá po podlaze ;-)) ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Nádherný zážitek u kterého se musí rozplinout každý, když ne kvůli tanečním kreacím a nádherné choreografii či nádherné hudbě Ronana Hardimana, tak rozhodně ho musí dostat nádherné tanečnice. (zejména pánské publikum, mě dokonale omámila Gillian Norris v roli svůdné cikánky. Fascinující podívaná a to nejen pro milovníky tance! 95% (5% strhávám za tu nevkusnou náušnici na uchu Michaela Flatleyho:)) ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je srdcovka v oblasti tanečních show, která nemá chybu. Živě viděno asi 5x, vždy parádní zážitek. Zajímavý příběh, úchvatná hudba, excelentní choreografie a pochopitelně taneční výkony nejen Michaela :-) Svého času jsem tomu naprosto podlehl a za uběhlých téměř 20 let jsem spatřil jedinou taneční show, kterou bych označil za lepší, ale srovnával bych nesrovnatelné - čínský tanec Shen Yun (snad někdy bude na BD) je úplně jiná káva... Jedinou chybičkou tohoto záznamu je zvuková a obrazová (ne)kvalita - 4:3, nic moc stereo zvuk a obraz taky žádná sláva, ale stejně to stojí za to! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama