Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z útrob Vesuvu je sluha Pulcinella vyslán do dnešní Kampánie, aby splnil poslední přání pastýře Tommase a odvedl do bezpečí mladého buvola Sarchiapona. Najde ho v opuštěném zámku Carditello, někdejším sídle Bourbonů, o něž se Tommaso staral, aby jej uchránil před důsledky civilizace. Pulcinella se s buvolem, jehož řeči rozumí, vydá na sever. Putují kdysi idylickým venkovem italského jihu s jeho pastvinami, po nichž se dříve proháněla stáda buvolů, potkávají lidi, kteří ony časy pamatují, ale i ty, kteří se dnes podílejí na posílání neužitečných buvolích samců na jatka. Spojením dokumentaristického tvaru a fikce vytvořil jeden z nejosobitějších italských filmařů Pietro Marcello jedinečné básnické dílo, jež je tichým nářkem nad krásnou a ztracenou Itálií. Motiv Pulcinelly jako posla záhrobí v jeho masce z commedia dell´arte dává cestě místy dosud zachovalou přírodou nádech pohádky, s nímž souzní i Sarchiaponova schopnost mluvit. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (5)

Carodej_pes 

všechny recenze uživatele

Ušlechtilá činnost stojí za tímto dílem. O to víc mě těší, že je to činnost upřímná, od srdce vážně míněná. Kritiků dnešní doby se rojí mnoho, tento film je pak dílem jedněch z nich. Má nádherný obraz i hudbu, libě nelibé myšlenky. Vypráví střídavě obrazem, střihem a slovy, v čemž je jeho největší síla. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Buee. Bueeee. Typický příklad něčeho, co začne jako bezvadný dokument, jenže pak se to někde pokazí a sklouzne to do zvráceného artu. Takže za mě dvě hvězdičky - za příběh Carditella a Tommase (což byl zřejmě původní projekt) a pak za štěňátka a telátka. Jinak citáty ze závěru filmu pro dokreslení Jsem hrdý, že jsem buvol. Být buvolem je umění.. Za mě dvojité perché, perché?! ()

Filmslover14 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem vůbec nic, protože na KVIFF prostě zbyly tyhle lístky a já chtěla na něco jít. Lyrické, dojemné a délkou tak akorát přijatelné. Pokud máte rádi poetično a jedete na festival abyste viděli něco jiného než normálně v kině, film určitě stojí za vidění. ()

Reklama

Reklama