Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (80)

plakát

Normální lidi (2020) (seriál) 

Výjimečně povedená adaptace výjimečné knihy. Nechápu, jak se tvůrcům povedlo tak dokonale zachytit všechny ty křehké emoce, které hlavní hrdinové prožívají. Daisy Edgar-Jones a Paul Mescal předvádějí ve svých rolích zcela mimořádný výkon. Seriál roku.

plakát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

V rámci produkce Netflix zcela mimořádná záležitost, která chytne za srdce a do posledního dílu nepustí. Skvělá hudba, poměrně originální koncept a vyborné prostředí. Doufám, že tvůrcům vydrží snaha nepokračovat, protože 2. série nemohla být zakončená lépe. Přes všechno to neštěstí přináší seriál jakousi naději, že všechno bude lepší.

plakát

Edith Piaf (2007) 

Dokonalá Marion, ale podivně natočený snímek, který by bez oslnivého výkonu hlavní představitelky ničím neuchvátil.

plakát

Vadí nevadí (2003) 

Asi nejzvláštnější romantický film, jaký jsem kdy viděla, který klade spoustu zajímavých, takřka filozofických otázek. Zda se vám bude líbit asi hodně záleží na tom, jestli přistoupíte na hru hlavních postav a nebudete přemýšlet nad tím, proč si pro zábavu ubližují a všechno tak komplikují, když by stačilo říct “miluji tě”. Film o tom, že dospět a začít žít ve stereotypu je někdy nemožné a že láska občas přináší mnohem více bolesti než štěstí. Nebo alespoň takhle jsem těch 90 minut vnímala já....

plakát

Tiché místo (2018) 

Vylezla jsem z kina a asi poprvé v životě si uvědomila, jaký zvuk má eskalátor. Smyslově neskutečně zajímavý film, který vám můžou zkazit snad jen pojídači popcornu a usrkávači coly.

plakát

Robert Vano - Příběh člověka (2018) 

Robert Vano je neuvěřitelný. Škoda, že svůj příběh z větší části neodvyprávěl sám, protože vypravěč, zvláště v první části, působí velmi rušivě. Obsah je na pět hvězdiček, forma bohužel pokulhává. P.S. Vřele doporučuji rozhovor Emmy Smetany na DVTV.

plakát

Americká krása (1999) 

Spolu s Modrým sametem jeden z mála filmů, při jehož sledování jsem absolutně zapomněla na čas a nechala se unášet tou krásou každého záběru. Film po jehož zhlédnutí už nikdy nebudete vnímat poletující mikrotenový sáček tak jako dřív, a který vám bude ještě nějaký čas vrtat v hlavě.

plakát

Protektor (2009) 

Jeden z nejlepších a nejpůsobivějších českých filmů posledních let. Skvělá hudba, nápaditá kruhová kompozice a opakující se motiv kola. Protektora jsem viděla po letech podruhé a líbil se mi ještě víc než poprvé.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Po tragickém výsledku voleb pohlazení na duši. Bála jsem se, jak se tvůrcům povede převést geniální formát ze Streamu na filmové plátno, ale veškeré obavy byly zbytečné. Pokud jste nikdy neviděli ani jeden díl seriálu a o politiku se nezajímáte, bavit se asi nebudete. Pokud ale Tondu milujete, čeká vás hodina a půl smíchu a navíc budete odcházet s příjemným pocitem, že dokud může tohle do kin, je tady opravdová svoboda, Milošovi i Andrejovi navzdory.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Film, který nemá zápletku a přesto se vám bude líbit. Po strništi bos nedosahuje kvalit Obecné školy ani Kolji, ale pokud máte rádi "svěrákovský" humor, bude se vám na něj hezky koukat. Na druhou stranu nebudu zastírat, že jsem čekala víc.