Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(15)

Univerzitní studentka z New Yorku si přivydělává jako domina a přesvědčí svého nejlepšího kamaráda ze střední, který je gay, aby jí dělal asistenta. (Netflix)

Recenze uživatele HERGImanCZ k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2019) (S01) 

Bonding je hodně specifickým seriálem. Někomu to bude připadat praštěné, někomu bizarní. Ve výsledku je ale první řada perfektním využitím zvoleného tématu. Je to primárně komedie a tak to musíte brát. Zatímco ale takových Padesát odstínů šedi je v podstatě pouze vlhkou představou autorky předlohy, zde v podstatě vše vychází z často paradoxně poměrně reálných situací. Příběh je tu poměrně jednoduchý, dokonale tak ale pasuje k malému počtu epizod navíc s krátkou stopáží. Obě ústřední postavy si tu projdou svou cestou a předposlední epizoda je v podstatě perfektním uzavřením. Jedinou vadou na kráse je asi závěrečný díl, který je poměrně zbytečný a jehož funkce má být snad jen lákáním na pokračování. Jinak jsem si ale první řadu Bonding užil jako v poslední době málo co. Rozhodně mohu doporučit každému, kdo hledá něco s touto tématikou, ale ve výsledku i těm, kteří by chtěli v odlehčené variantě nakouknout pod pokličku těchto netradičních praktik. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Druhá série Bonding se snaží být něčím, na co nemá. Zatímco první řada Bonding využívá perfektně kratšího formátu, kde se krom jednotlivých příběhů v rámci každé epizody nese skrz celou sérii touha obou hlavních postav, která se jim nakonec vyplní, druhá řada se snaží o jiný přístup. Už z první epizody plyne, že právě linka, která dříve byla spíše na pozadí, zde má hrát hlavní roli. Jednotlivé epizody tak na sebe více navazují a přibývají nám tu nové postavy, zatímco menší epizodické linky jsou většinou vynechány. A za sebe musím říct, že to moc nefunguje. Hlavní problém spočívá v tom, že veškeré charaktery takto očividně původně nebyly zamýšleny, a tak zkrátka nemají na to, aby utáhnuly příběh, kde se bude více prozkoumávat jejich nitro či komplikované vztahy. Nepomáhá tomu ani změna charakteru Peta, který působí naopak výrazně plošeji. Přestože samotné finále je dosti povedené a líbí se mi zde představená myšlenka, cesta k ní, když je navíc komedie nahrazena spíše dramatem, není moc záživná. Pokud se vám tedy líbila první řada, doporučuji na druhou nekoukat, protože díky ní seriál akorát klesne ve vašich očích... ()

Úchylky (2021) (S02E01) 

Opak toho, čím Bonding do té doby vynikalo. Zatímco humor první řady balancoval mezi podivnou reálností a šokováním diváka, začátek druhé řady pro mě byl zklamáním. Některé vtipy pořád pobaví, hodně jich ale působí vecpaných na sílu, mimo charakter daných postav či dokonce nevkusně (viz scéna s chodidly). Místo jednoduchých charakterových oblouků z první řady se tu dostavila snaha o rozebrání více postav a připravení zápletky pro zbytek řady. Na krátkou stopáž je toho ale moc, působí to překombinovaně a v podstatě tu chybí nějaký mini příběh, jak tomu bylo doposud, takže to jako celek moc nefunguje. ()

Reklama

Reklama