Reklama

Reklama

Liam Gallagher: Jak to bylo

  • Velká Británie Liam: As It Was (více)
Trailer 2
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2019, 75 min (Alternativní 85 min)

Obsahy(1)

Osobní zpověď charismatického rockera, který po odchodu z pozice frontmana legendární kapely 90. let nastoupil na postupnou cestu zpět na světová podia... Rockový bohém Liam Gallagher se už dávno vymanil ze škatulky bývalého frontmana britské hudební legendy kapely Oasis. Osobní spory s bratrem Noelem, které vyvrcholily incidentem před koncertem v Paříži v roce 2009, vedly k rozpadu skupiny a pro manchesterské bratrské duo to znamenalo přechod na sólovou dráhu. A mnoho let trvající vzájemnou řevnivost. Režiséři Charlie Lightening a Gavin Fitzgerald dokázali společně Liamem Gallagherem natočit osobní a nepřikrášlený pohled do života jednoho z nejdiskutovanějších a nejcharismatičtějších umělců své generace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (13)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Tak hlavně překvápko, jak moc dobrý je Liam skladatel, fakt jsem si myslel, že Noel ho v těch samostaných kariérách naprosto přejede. Jinak dokument docela ok, načasování před vydáním nového alba asi ne náhodné, člověk se zase něco nového dozví, otázka je fakt nakolik je ta póza drsného tvrďáka na veřejnosti jenom hraná. Nakonec ještě bude ten větší ocas Noel. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem zhruba to, co jsem čekal. You know, what I mean? Dokument Supersonic se mi líbil, hudba Oasis mě bavila a samostatná tvorba Liama Gallaghera mě taky baví dost. Tenhle dokument byl tak nějak natočenej jako promo před druhou deskou (Why Me? Why Not.), ale já si ho pustil až teď, před naposloucháváním třetí desky (C'mon You Know), tak snad to bude pořad šlapat. ()

Reklama

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Toto asi oslovi len fanatickych fanusikov Oasis.Ale pride mi prehnane nazvat skupinu legendou.Je to smiesne a trapne zaroven.Posobili v rokoch 1991 ked ozajstni rockeri pomali zacali utlmovat svoju cinnost a pomyslat na dochodok a zanikli v r.2009 ked ti skutocne legendarni rockeri zacali vymierat.ked toto su legendy,tak co je potom Deep Purple,Black Sabbath,Iron Maiden,U2,.....atd atd atd atd....a to zamerne menujem len Britske skupiny....Oasis bola polo umela marketingovo zlepena skupina a preto aj dopadli tak ako dopadli.No a co sa tyka toho hudobneho majstrovstva....v porovnani s hudobnikmi z vyssie menovanych skupin , by Oasis boli dobri akurat tak hranie na polovnickom plese. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Nepozornosť sa nevypláca. Pomýliť si Rory Gallghera s pandrlákmi bol veľký omyl. Zo zvedavosti som zotrval, čo som patrične oľutoval. Okolo populistickej Oasis, o ktorej vzniku išiel nevýdany chýr, ale za tým len prehnaný afekt, ktorého hudba mala pripomínať The Beatles bolo priam urážkou chrobákov. Celý tento dokument oplzlého tárania, kecania a trepania už tak liezol na nervy, ako ich celá propagácia z ktorej žili. Jednoducho, jedno prázdne ploché lajno o ničom, tobôž nie o hudbe ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Na Metronomu v Praze mi tenhle zmrd unikl, tak jsem si spravil chuť aspoň tímhle vypečeným dokumentem, d'you know what I mean? Navíc to dobře ladí na Liamovu novou desku, co vyjde za pár, d'you know what I mean? A samotnej dokument? Sice není tak obsáhlej jako nedávnej Supersonic, ale pokud máte pro tuhle bandu cunts stejnou slabost jako já, budete to žrát od první do poslední minuty, d'you know what I mean? Liam nechává lehce nahlédnout do své rozervané duše, trestanou kilama drog, litrama chlastu a hlavně svým nekonečným egem, d'you know what I mean? Nakolik je to opravdový Liam Gallagher a nakolik musí tuhle roli, kterou po něm chce celej svět (protože empatickej a slušnej Liam, to prostě nefunguje, d'you know what I mean?), každodenně hrát, to těžko říct. Na druhou stranu- kdo by nechtěl být aspoň na den Liamem Gallagherem? Pač každý dítě, každej fanoušek Oasis chce být Liam, ne Noel, d'you know what I mean? Zkrátka povedenej dokument o dost možná poslední opravdový rock'n'roll star, kterej ale docení spíš jenom jeho fanoušci, d'you know what I mean? A dvě věci na závěr- Beady Eye byla skvělá kapela, ať lidi kecaj, co chtěj, a díky, Noeli, že jsi rozbil třetí nejlepší kapelu všech dob. Chtěl jsem dát 4*, ale poslední věta, co tu zazní, ta si zaslouží svojí vlastní hvězdu... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • V dokumentu nezazní ani jedna skladba skupiny Oasis. (Punisher)

Reklama

Reklama