Reklama

Reklama

Dusno

(studentský film)
  • angličtina Tension (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Max Varga vlastní soukromou společnost, jejíž činnost spočívá v poškozování osob na objednávku zadavatelů. Během jedné akce však jeho zadaný subjekt zmizí. Začíná zoufalý boj s časem, ve kterém nesmí zklamat svoji zadavatelku Lolu Liebermanovou a zároveň se dostává do sporu se svým kolegou Tomem Karloffem... Absolventský snímek Michala Starého, absolventa režie Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku, se zabývá morálním propadem člověka, který kolem sebe dlouhodobě budoval zlo do doby, než jej samotného začalo sžírat. Tematicky i stylově se film odkazuje ke konvencím filmu noir, avšak tvůrčím záměrem bylo známé vizuální prvky (jako low-key svícení či vychýlené obrazové kompozice) obohatit o pro klasický noir netradiční prvky, jako jsou například ruční kamera či elektronická hudba. (Noir Film Festival)

(více)

Recenze (4)

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý absolventský projekt písecké FAMO. Neo-noirový snímek vytváří patřičně skličující atmosféru a pečlivě buduje napětí, jehož intenzitu znásobuje dokonale temná elektronická hudba. Ve srovnání s novou adaptací Lvího krále, kterou jsem zhlédl o den dříve, hodnotím tento snímek lépe. Nejvíc se mi líbili švábi. I když byli jenom argentinský. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na studentský film skvělá atmosféra, slušné herecké výkony a povedený soundtrack. Zpočátku se mi líbila i kamera, jenže postupem času jsem měl pocit, že si to až příliš hraje na umění. To je podle mě základní chyba Dusna a kvůli tomu mě to ani nedostalo. I po stránce příběhu by se na tom dalo ještě zapracovat, ale jinak se jedná o celkem povedený snímek. 3* ()

5tipes 

všechny recenze uživatele

Jeden dialog za druhým, pouze dialog, pak zase dialog, i k autu musí jít a pořád žvanit. Příběh a jeho pointa je velmi slabá. Celé je to jedna velká bublina a Jitka Ježková v to jedné epizodě nezachrání. I dobří herci můžou mít špatné vedení. Vizuál je sice v prvním plánu velmi atraktivní, ale když vás to začne nudit, začnete nenávidět i kameru. Občan Kane to skutečně není. ()

Reklama

Reklama