foto

Lukáš Král

  • nar. 22.6.1978 (41 let)

Biografie

Je především divadelní herec. Vystudoval Vyšší odbornou školu hereckou - obor herectví a moderování (absolvoval v roce 2003). Svoji hereckou praxi začínal v Praze v Divadle Na prádle (Obchodník s deštěm, …i motýli jsou volní) a v Komorní činohře (Bílé noci, Elling a Kjell Bjarne, Pacient pana Freuda). Od roku 2008 je členem činohry Moravského divadla v Olomouci (Othello, Idiot, Jak je důležité míti Filipa). Hraje také v několika divadelních hrách Národního divadla, kde hrál již v době svých studií. Dále hrál/hraje ve Stavovském divadle a v Divadle A. Dvořáka v Příbrami. Jako herec se uplatnil v několika představeních různých agentur, spolupracuje s filmem, televizí a také s rozhlasem.

Tereza "koog" T

Herecká filmografie

Filmy

2019 Dusno (studentský film)
2018 Balada o pilotovi (TV film)
2012 Královská aféra
2011 Alois Nebel
2010 Kajínek

TV seriály

2020 Místo zločinu Ostrava (TV seriál)
Pro nic za nic (E05)
2019 Krejzovi (TV seriál)
Boj o důvěru (S02E14)
2018 Krejzovi (TV seriál)
Pěšky v protisměru (S01E26)
Profesor T. (TV seriál)
Prostředník (E08)
Rodinné vztahy (TV seriál)
2017 Génius (TV seriál)
Kapitola sedmá (S01E07)
Modrý kód (TV seriál)
Zabitá příležitost (S01E02)
Temný Kraj (TV seriál)
Loupežníci pokračování (S01E04)
Loupežníci (S01E03)
Policie Modrava (TV seriál)
Vražda u plavebního kanálu (S02E07)
První republika (TV seriál)
Díl třináctý (S02E13)
Díl jedenáctý (S02E11)
Díl desátý (S02E10)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Recept na smrt (S01E14)
2015 Atentát (TV seriál)
Smrt zbrojaře (E06)
Vinaři (TV seriál)
Dožínky (S02E13)
2013 České století (TV seriál)
Všechnu moc lidu Stalinovi (1948) (E04)
Špačkovi v síti času (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
Velký flám (S01E12)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Blízko smrti (S03E26)
Smích léčí (S03E24)
Chyťte kocoura! (S03E21)
další epizody (5)

Dokumentární

2015 Očima fotografky
2012 Průkopníci: Tryskový triumf (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky