Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během Dynastie Korjo se taoisté pokoušejí vzít tajuplný meč. V současnosti se na Zemi objevují mimozemšťané. Brzy se objeví časoprostorové dveře mezi pozdním obdobím Dynastie Korjo a současností. Díky tomu dochází k vývoji velmi chaotických událostí. (mikki089)

Recenze (22)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Chaotické. Přitom to má dostatek zajímavých myšlenek, solidní herce a velmi dobrý vizuál. Škoda. Asijské sci-fi jsou odlišná, zajímavá, ale něco jim schází. Největší slabinou Alienoida je příběh, který je až příliš ambiciózní a "neuchopený". Přestože existuje šance, že bude druhý díl lepší, neočekávám moc. Za mě 55 %. ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Downom syndrom miešaný s turetovým,postavy na metrosexuálne výjimky nadržaný retardovaný potentný dedkovia v domovoch,ktorý nevedia či sú zrovna na záchode ejakulujú serú majú stužkovú,alebo idú autobusom do kúpelov no plný vitality,lebo v noci si to užijú zo setričkami vo vani,skrátka trochu retro erotickej talianskej komedie a korejského herectva,postupom som už ani nečítal titulky a dostal sa do extázy bol jeden z nich,druhú polovicu pozeral na šporič obrazovky a ked som sa zobudil pri susedských prípadoch ma napadlo no ale ten koniec s tou sestričkou dobrý! No drúhu polovicu som dal opakovane a nelutujem! ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Kdyby snímek natočil Hoon-jeong Park namísto svého Manyeo PT.2, tak by se jednalo na sto procent o pětihvězdičkovou záležitost. Tím chci říct, že největší problém zde mám s režii, která je až vyloženě otřesná. Sledovat totiž SCI-FI rip-off Blbýho a Blbějšího, je na scénář tohohle typu úmorné... Nehledě na to, že se jedná o rutinní podívanou, která se dá s přehledem přirovnat k novodobějším Marvel výpisům na hajzl papír, což na Korejskou nadanost psaním na skutečnou A4řku... no, převelice zamrzí. Samozřejmě se tu najdou over-the-top momenty, jako třeba naháněčka mimozemské lodi, která mileráda zničí celé město, boj ve výtahu, finální showdown a konfrontace s převtělováním vězňů. Jenže potom se náhle všechno přepne zpátky do roku 1380 a začíná opětná úmorní banálnost ze strany herců a režiséra - jaká škoda!  Na Korejské poměry musím určitě pochválit výborné CG, love it. Bohužel nemám ani jeden důvod snímek vidět znovu, proto dávám pouze tři čisté hvězdy. ()

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Alienoid bol môj tohtoročný najočakávanejší kórejský film. Sľuboval som si od neho naozaj veľa, pretože spojenie moderných vychytáviek, scifi a 14. storočia sa naozaj nevidí každý deň. Nanešťastie musím priznať, že ma film mierne sklamal. Síce som dostal na Kórejské pomery mimoriadne vydarené CGI, celkom zaujímavý príbeh, dobrých hercov (aj keď Kim Tae-Ri mi viac sedela v Komornej), fajn hudbu, dobre využité prvky wuxia a dobré kostýmy, avšak viditeľne tomu chýbalo Rko a viac akcie. Prvú polhodinu sa divák prakticky mierne nudí a čaká kým sa niečo začne diať, a keď sa konečne nejaký ten Alien aj naozaj objaví, ide o obyčajného prefarbeného Humanoida. Možno to je mnou, ale príbeh mi prišiel naozaj mierne predvídateľný aj napriek mnohým originálnym prvkom (zrkadlo). Ambícia tu naozaj je cítiť, ale myslím si, že by výsledný produkt dopadol oveľa lepšie, ak by sa ho chopil iný režisér, ktorý by sa nebál do žánrov prihodiť horor a vybrať odtiaľ občasné zbytočné komediálne prvky. Tl;dr: Zaujímavé scifi, ktorému by neuškodilo skrátenie stopáže, prehodenie do hororových vôd a najmä viac (a lepšej) akcie. Som síce spokojný, ale aj tak zostávam mierne sklamaný. 75 červených vzduchových bublín zo 100, slabé 4*. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Měl jsem zase jednou chuť na asijskou ztřeštěnost. Story ze současnosti a boj s mimozemšťany víceméně zajímavé, místy mi to připomínalo jak Avengers bojovali s Lokim. Ale vůbec jsem nepochopil, proč tam nacpali tu hustorickou linku - bojové umění ála Tygr a Drak (narozdíl o tohoto filmu však nepříliš nápadité a zajímavé) prokládané nevtipným trapnohumorem. Během dvou a půl hodiny jsem nepřišel na souvislost s druhou půlkou příběhu. Šlo pouze o natáhnutí stopáže? Myslím si, že kdekoli jinde než v Asii, by to vystřihli a udělali z toho fajnové 90 minutové scífko. A ten konec mě vyloženě nasral... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Prvá aj druhá časť (2023) boli natočené spolu v priebehu trinástich mesiacov. (Ingtar2)

Reklama

Reklama