Reklama

Reklama

Leap of Faith: William Friedkin on The Exorcist

  • Velká Británie Leap of Faith: William Friedkin on The Exorcist
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

rivah 

všechny recenze uživatele

Friedkin obšírně vypráví o Vymítači, že film natáčel jako věřící, ale i jiných aspektech, na konci o návštěvě zenové zahrady s kameny v Kjótu, která mu nahnala slzy do očí.(max.70%) ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Za vznikem komplexního dokumentu stojí (nedávný) šestidenní rozhovor s režisérem Williamem Friedkinem, který o Vymítači ďábla i o jeho realizaci nejenže zevrubně a zábavně vypráví, jako kdyby jej natáčel minulý týden, ale navíc neopomene zmínit leckteré fantastické historky z natáčení, filmařské postupy využívané při realizaci konkrétních scén, detailní rozebrání jednotlivých motivů a tvůrčích záměrů i to, že diváci mají tendenci ve filmu hledat víc, než bylo zamýšleno. Neuvěřitelná záplava informací za doprovodu mnohdy až překvapivě fascinujících obrazových materiálů (nejen z Vymítače). Pro filmové fanoušky absolutní labužnictví. Jen je nutně potřeba toho Vymítače ďábla vidět předem. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Minimalisticky a přesto velmi efektivně strukturovaný dokument o vzniku známého snímku Vymítač ďábla. Alexandre O. Philippe koncipoval tento dokumentární esej jako souvislý sestřih šestidenního rozhovoru s režisérem Williamem Friedkinem, jenž velmi poutavě a s neuvěřitelným zápalem vypráví své vzpomínky, úvahy a záměry spojené s natáčením hororové klasiky podle knižní předlohy Williama Petera Blattyho, a dává tak vzniknout komplexnímu obrazu složité práce režiséra při natáčení kontroverzního díla. Dozvíme se mnoho zajímavých a nových informací a zjistíme, jak odhodlanost a nekompromisnost Williama Friedkina pomohla vytvořit jeden z nejznámějších filmů historie. Pro skalní fanoušky Vymítače ďábla naprostá povinnost, pro všechny ostatní jednoznačná ukázka kvalitní dokumentaristické práce a zároveň zábavného ohňostroje informací o vzniku filmového díla. [Sitges 2019] ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Pokud jste uctívači nesmrtelné klasiky The Exorcist, tak je pro vás zhlédnutí dokumentárního snímku Leap of Faith naprostá povinnost. Alexandre O. Philippe je zažraný cinefil a současný král dokumentů o ikonických dílech filmové historie a s každým dalším zářezem ho obdivuji víc a víc. V tomto případě dal dohromady smršť zajímavých myšlenek a obohacujících informací, které poskládal z rozhovorů se samotným Williamem Friedkinem. Takže celý film posloucháme Friedkina jak detailně rozebírá mnoho aspektů kolem svého majstrštyku a u toho sledujeme různé fragmenty scén nejen z The Exorcist, ale i z mnoha jiných filmů. To vše stačí k tomu, aby vás film pohltil. Friedkin je totiž skvělý vypravěč a je slast vidět s jakým entuziasmem i po tolika letech o filmu mluví. ()

Torimmer 

všechny recenze uživatele

Plné hodnocení je jen taková moje potřeba. Mohlo by to být třeba hravější a větší. William Friedkin sedí na židli a mluví o Vymítači ďábla. A já, nejen že jsem dostal chuť podívat se na Vymítače ďábla, anebo ho aspoň ocenit, a rovnou ocenit všechny filmy, co mě v životě oslovily, ale upozornilo mě to na to, proč je vlastně film tak zajímavé médium k vyjádření se, a jak je pro mě důležité se kreativně vyjadřovat, nebo třeba jen kreativně přemýšlet a vnímat vše kolem a uvnitř sebe. Měl jsem dojem, že Friedkinovi rozumím. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama