Reklama

Reklama

Rugal

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Zločinecká organizace připraví policejního detektiva o všechno. Díky biotechnologiím ale získá zvláštní schopnosti a jde si pro odplatu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

moikan 

všechny recenze uživatele

Očakávala som horšie, ale nakoniec to bol celkom fajn dobrodružný seriál . Podľa prečítaných recenzií som mala dojem, že to bude úplná fraška, ale bolo tam len zopár vecí, ktoré by som vytkla. Už tradične ako v týchto sci-fi príbehoch býva : preceňovanie možností hi-tech či lekárskych technológii. (seriál Duel (Dyueol) 2017 podobne). Nevadili mi ani efektné prehnane estetické oblečenie (biele a čierne súpravy, koženky, atď). Skôr že tam bol estetický nesúlad: že sa to nehodilo do úplne bežného sveta- ten svet naokolo ostal bežný len hlavne postavy v RUGALE chodia vyobliekané ako z budúcnosti. Ale nakoniec tento výtvarný eklektizmus pôsobil celkom fajn. Čo mi na týchto sci-fi seriáloch vadí, je nedostatočné zosúladenie nových technológii do deja, či ich vysvetlenie ( seriál Alice bol v tom príšerná TOPka). Teda, že sci-fi prostredie nie je brané seriózne či esenciálne, skôr je prezentované ako ilustračné pozadie deja. Výber hercov sadol výborne charakteru postáv. Taktiež výborné moderné exteriéri a architektúra. Asi by som to pozrela znova, keď pre nič tak aspoň pre podmanivý hlas Jin-hyeoka Choi. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policejnu detektiv prisel kvuli kriminalni organizaci o vsechno.Ale navrati se,kdyz zaziva diky biotechnologiim zvlastni schopnosti.Jde o novy sci-fi akcni thrillerovy serial Netflixu z Jizni Korei.Dej je zalozeny na animovanem internetovem serialu o superhrdinovi.Rikam si,jaka je skoda,ze ma babicka jeste nevidela jediny film o superhrdinech.Trochu je znat,ze animovana tvorba ma trochu jina pravidla.A vetsina korejskych serialu se spise hodi na televizni obrazovku nez na platno kin.Zde je hodne krve a velmi realisticke znazorneni vrazd.Pripomina mi to muzikalove casti,ktere jsou k sobe nasilim slepene a zastarale.Hlavni superhrdina je vykreslen jako "hodny kluk".Kvalita produkce je dobra. Vizualni efekty take.To dela hloupou zapletku uveritelnou. ()

Reklama

Roby 

všechny recenze uživatele

Akční nálož podáná v levných kožených bundách zářící všemi barvami duhy je spíše zklamáním a to velkým. Seriál měl snad jen dva silnější díly, které se povedly, ale zbytek zmar, bída a zoufalství. Technologicky vyspělý, krásní a dobře namakání super agenti nejsou ani trochu uvěřitelní, když kupí jedno nesmyslné rozhodnutí za druhým a nechávají si při tom srát na hlavu od každého, kdo jim platí internet, náhradní olej a matice. Herci v čele s Choi Jin-Hyukem neukázali vůbec nic a mě pohled na bídného Choi Jin-Hyuka okamžitě naskočil ubohý výkon Sung Joona ze seriálu High Society, který považuji za to nejhorší hraní co jsem, kdy v nějaké korejské doramě viděl. Bohužel na seriálu je pozitivní snad jen hlavní zlosyn a technická udělátka o které se starají údržbáři Bradley a Susan. Souboje byly ze začátku pěkné, ale pak jako by jim došel dech a akrobatické výkony hlavních protagonistů u mě vyvolávali spíše lehký úsměv. ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Hodnotit Rugal měřítkama západního světa prostě nejde, protože si divák v první řadě musí uvědomit, že se jedná o seriál určený především pro domáci trh a zbytek Asie. Jednak se tahle skutečnost hodně odráží na scénáři, který má tendenci přeskakovat z filozofických dialogů do otevřených střetů a druhak je na celém seriálu poznat, že jsou určité tabu, které prostě v televizi ukázat nemůžou. Něco v tom smyslu že dobráci prostě zbraněma nestřílí a všechno si vyřizujou nablízko. Pokud tohle překousnete, uznáte že Rugal je na jejich domácí poměry opravdu obřím a relativně kvalitním seriálem, který by se mohl řadit hned za Train to Busan. Spíš než o akční "scifi" se jedná skutečně o roztáhlý thriller, který se snaží pomalu rozkrývat intriky a korupci. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Docela nevyvážená záležitost. Začátek mě hodně bavil, pak začal můj zájem opadávat, protože to najednou bylo tuctové, rvaček bylo na můj vkus moc a ještě nudných a dlouhých. Nicméně v poslední čtvrtině nabral seriál zase spád, ale závěrečná cca půlhodina to zabila. Charaktery postav byly fajn a herci se snažili ze všech sil, ale se slabým scénářem a nevyužitým potenciálem nemohli udělat prakticky nic. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Oproti seriálové předloze je manga mnohem surovější a hlavní hrdinové používají primárně pro boj střelně zbraně. Postava Kang Ki Buma (Choi Jin-Hyuk) používá dvojici pistolí Glock 17 a není jako v seriálu specialista pro boj nablízko. (UncleMorty)
  • Jedná se o adaptaci mangy „Rugal“, která vychází od roku 2016. (UncleMorty)

Reklama

Reklama