Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze se v podstate jedna o amaterskej film, je to hodne povedeny. Samozrejme herci nejsou kdovijaky, celkove to pusobi levne a misty amatersky, ale o to tady nejde. Tady jde o to, ze timhle filmem na sebe poprve upozornil Rodriguez, vymyslel pribeh, kterej pak perfektne rozved v Desperadovi a skutecne tu plati, za malo penez hodne muziky. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Při znalosti "rozpočtu" a amatérských realizačních podmínek nezbývá než obdivovat, s jakou vervou a talentem Rodriguez svůj debut ošéfoval. Nezkrotně divoká kamera, záběrování, střih a nápady tuto krvavou mexickou (love)story pumpují dynamikou i vtipem. Na 80 minut však nestačí a opakují se, pročež jsem se i docela nudil. ()

Reklama

PEEPA 

všechny recenze uživatele

Je to levne, je to kratke, je to svizne, je to super. Asi prevazne neherci hraji skvele, asi se mi to libilo i vic nez Desperado, ktere je uz moc holywoodske. Tohle je proste prvotina jak ma byt. Ale s vybornou osobitou kamerou, skvelou hudbou a super strihem i jednoduchym pribehem. Fakt super. Ne uplne cistych 5, ale 4 by byly rouhani :-) ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

I když jsem z Desperada viděl jen útržky a Tenkrát v Mexiku mi připadalo přeplácané, musím uznat, že Mariachi je dobrý. Jistě že za sedm tisíc nemůžeme čekat žádné akční hody, takže největší kvality filmu spočívají spíše v nápadech. Gallardo je opravdu věrohodný a to náhodné přichomýtnutí mu uvěříte. Místy neodpovídající (raveová) hudba a třeba nereálné zabití gangsterů navzájem ale nepotěší. Nadruhou stranu Rodriguezovy kamerové vyhrávky, fikaná želvička nebo závěrečných pět minut dělájí z El Mariachiho památný film. U mě však jako srovnání debutů vítězí Gauneři, i když stáli o hodně více. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečně měl Rodriguez nutkání vecpat do snímku otravnou romantickou linku, kterou snímek lehce degradoval. Do té chvíle se jednalo o vynikající a vtipnou záležitost. Naštěstí má úžasný dar přijít s dostatečně drsnými a zajímavými postavami, takže jsem u snímku zásadně netrpěl. Akce bylo taktéž dostatek. Kdo má rád španělštinu a kvalitní béčka, ten by si měl přijít na své. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Převážne se natáčelo v Acuma a Coahuila v severovýchodním Mexiku. (Terva)
  • Záverečné titulky filmu si Rodriguez údajne takmer celé vymyslel, vraj preto, aby snímka pôsobila ako skutočný veľkofilm. (kri.tino)
  • Režijní debut Roberta Rodrigueze byl původně plánován jen pro Mexický trh domácího videa, ale společnosti Columbia Pictures se snímek natolik líbil, že odkoupila vysílací práva pro USA. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno