Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostý příběh je o ženě, která ztratila manžela ve válce a zasvětila svůj život kolchozu. Za poctivost a nekompromisní postoje ji mnozí neměli rádi, ale přesto Sašu Potapovou zvolili předsedkyní družstva. Nečekaná láska k tajemníkovi komunistické strany udělala její život šťastným i těžkým. Roli Saši napsal Budimir Metalnikov Nonně Mordjukové přímo na tělo, zohlednil tak její tvůrčí a hlavně lidský osud. (Snorlax)

(více)

Recenze (2)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se koukalo uplne samo. Nonna Mordjukova je spickova! Krasne natoceny cb film o zivote mlade predsedkyne kolchozu. Jednoduche, uveritelne, uzasne. Alespon pro mne... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mít pevný charakter může být výhodou při nástupu na nějakou vedoucí funkci, a to už jen proto, aby vše fungovalo tak, jak má. A hlavní hrdinka, tohoto filmu o družstevním hospodářství, takový charakter má. Jenomže, jak už to tak bývá, ve společnosti může být jedno velké ale. Zde je příběh ze všeho toho marasmu povýšen lehkou romantikou, ve které se však netlačí příliš na pilu. Samotný příběh jako takový je udržován ve značné jednoduchosti, díky čemuž vyznívá promyšleně. Skutečný život dýchá z každého záběru závanem čirého realismu své doby. A to pravděpodobně i díky hereckému výkonu Nonny Mordjukové, která byla uznávanou herečkou a tato role jí byla napsána přímo na tělo. Představuje příběh silné a nezlomné ženy, kterou sice určitě okolnosti také dovedou až k slám, ale vždy se dokáže otrkat a s pevnou vůlí pokračovat dál. Tento film vypráví o sovětském životě, jaký skutečně byl a jaký byl politicky ve své době převáděn i do Československa. Koneckonců, i podobné filmy se natáčely. Tedy jednoduchý sovětský melodramatický příběh, který v Sovětském svazu patřil k nejoblíbenějším. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama