Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Policistka vyšetřující zmizení mladé dívky v pevně semknutém galicijském městečku odhaluje tajemství spjatá i s její vlastní těžkou minulostí. (Netflix)

Recenze uživatele Muffino k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2018) (S01) 

Atmosféra velmi dobrá, ale postavy se nechovají logicky a proces vyšetřování je k smíchu. Ani jsme se nakonec nedozvěděli, jak dopadla ta akce s papežem, která byla celou dobu pro policii "důležitější". Mnohem víc jsem si užil podobný snímek La Forêt. ()

Skrze mě... (2018) (S01E01) 

V prvním díle to není špatné krimi. Atmosféra je budována pomalu, ale s přehledem. Všechny postavy jsou pěkně rozvíjené a každá má své tajemství. Nerozumím ale, proč se tvůrci vyhýbají standardním a logickým krokům při vyšetřování, což velmi narušuje příběh a považovat to za záměr vůbec nelze. Brát to tudíž vážně prakticky nelze. Příkladem: nikdo netrasuje mobil pohřešované, nezjišťuje volání či zprávy z mobilu. Pohřešovanou nikdo nelustruje v registrech, takže je pro policistku překvapením, že má pohřešovaná auto. Navíc se spokojí s RZ nadiktovanou od svědka a nepátrá ani co je to za typ/barvu auta. Kdyby to zjišťovala, hned ví, že první svědek lže. Na všech místech, kde se pohřešovaná pohybovala policii vůbec nezajímá, zda tam nejsou kamery atd. Tvůrci tak zřejmě cílí na diváka, který se chce jen bavit a moc nad celým příběhem nepřemýšlí. Každopádně pokud bych přistoupil na tuto tvůrčí hru, tak za vším určitě stojí ten pes. :) Ale vážně, pokud by měl člověk označit pachatele po prvním díle, tak bych sázel na bratrance toho zrzouna. ()

Trýzeň lidstva (2018) (S01E02) 

Škoda, že seriál se začíná projevovat jako manifest, který všechny muže označuje jako úchyláky na mladé holky a fetišisty vzrušené školní uniformou a zároveň poukazuje na policii jako složku, která u obyvatel nemá žádný respekt a není schopna si jej budovat ani u tak závažných zločinů. ()

Reklama

Reklama