Reklama

Reklama

Queer - Série 6 (2015) (série)


Shibari Kinbaku (S06E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Když žena ženu sváže, aneb výprava za tajemstvím queer japonské bondáže. Kinbaku znamená v japonštině „pevnou vazbou" Kinbaku-bi „krásu těsné vazby". Shibari je japonské slovo, které doslova znamená „svázat". Ať už tuto disciplínu nazýváme kinbaku nebo shibari, jde o japonský styl poutání partnera pomocí jednoduchých, byť rafinovaných a vizuálně mnohdy velice složitých úvazů z konopných nebo jutových lan. Tradičně se do celého obřadu promítá symbolika moci, nadvlády, věznění, ale i péče, zodpovědnosti a ochrany. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Táto sexuálna odchýlka od bežných predstáv väčšiny ľudí je tu podaná veľmi kultivovane. Aby to človek vnímal ako úchylku, potrebuje vidieť iných zástupcov týchto praktík. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem to už před nějakou dobou a vůbec by mě nenapadlo, že to tady najdu:). Docela zajímavý krátkometrážní dokument ze světa japonské bondáže v provedení našeho českého "rybníčku." Je to úchylné, není to úchylné? Kde je vlastně hranice toho, co je a co není normální? Asi by bylo třeba zažít ten pocit, houpat se metr nad zemí, pokud je nablízku někdo, komu dotyčný/á důvěřuje a může se na něj/ni plně spolehnout, je to asi těžko popsatelný pocit, kdy čím pevněji je submisivní jedinec svázaný a dominantní druh/družka si s ním dělá co chce, tím se cítí svobodnější. Je to o v obsahu zmíněných pocitech moci, nadvlády, submisivity, ale především důvěry. Chápu, že kdo tohle jednou zkusil, asi už se k tomu ve videu zmíněnému "mainstreamu" těžko vrátí, resp. v něm těžko najde uspokojení. ()

KeineLust 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od spousty podobných projektů snažících se přiblížit alternativní life style "normálnímu" publiku docela zajímavej dokument o zajímavých lidech na kterej jsem náhodou narazil na Youtube. Přestože konkrétně riggerská magie mi nic moc neříká, byly mi vztahy tohohle typu vždycky blízký a proto si plně uvědomuju jaký souznění a ohromnou důvěru vyžadujou. Což je taky důvod, proč si myslim, že tyhle a podobný praktiky můžou oživit a zintenzivnit nejenom sex, ale i vztah jako celek, škoda, že spousta lidí to odmávne jako úchylárnu. ()

Reklama

Reklama