Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Dvě minuty a bylo po ´Zápasu století´. Tak Végh v kleci poslal k zemi Vémolu.“ nebo „Lvi dožrali. Végh knokautoval Vémolu v prvním kole“. Tak zněly titulky po dlouho očekávaném MMA zápasu Attily Végha a Karlose „Terminátora“ Vémoly, v němž Attila jako první na světě knokautoval neporazitelného Vémolu. Nový dokumentární film mapuje celoživotní cestu sportovce a novodobé hvězdy Slovenska Attily Végha a ukazuje, jak se Attila na tento zápas století připravoval. Díky vyprávění jeho rodiny, přátel i soupeřů můžete sledovat kroky, jež Atillu dovedly až na samý trůn MMA v USA, přestože k tomu neměl v dětství moc předpokladů. Příběh Attily je příběhem skromného chlapce z Gabčíkova, kterého odhodlání, tvrdá dřina, ale i přátelská povaha dovedly až na vrchol. Film konfrontuje jeho dosavadní kariéru a odhaluje jeho prohry i vítězství a divák může díky dosud nezveřejněným záběrům proniknout nejen do jeho soukromého života, ale i do zákulisí MMA, který je aktuálně nejdynamičtěji se vyvíjejícím sportem na světě. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (67)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Attila od začiatku chytí a nepustí, snaží sa ždímať emócie ako sa len dá a pohráva si s kŕčovitým pátosom sprevádzajúcim MMA a v podstate všetky bojové športy. Nedokáže si ale udržať potrebný nadhľad nad témou a urobiť si občas z tej maskulinity a testosterónu srandu. Ak to dobre chápem, každý zápas v oktagóne alebo v ringu, kde ide o titul v tej ktorej váhovej kategórii a podniku (Bettalon, Oktagon) je zápas storočia. Attila Végh je sympoš a nemáte z neho dojem, že chodí s nosom hore, čo ma dostáva oblúkom k našim rapperom. Hip-hopové vsuvky sú na facku, ale zase na druhej strane pobavia, aspoň že si Rytmus a Majk Spirit môžu odškrtnúť účasť vo filme a špekulovať nad hejtermi. Dvojhodinová stopáž je trochu prehnaná, tú docenia len skalní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $303,997▐ Nesledujem tento drsný šport bitkárov MMA. V podstate len okrajovo som čo to zachytil o tom, či pozrel cez youtube zo záznamu to veľké historické Česko-Slovenské zápolenie. V kine som videl ukážku na tento dokument, Attila Végh mi prišiel celkom ako v pohode človek na to v akom športe sa pohybuje. Tak som dal šancu tomuto dokumentu a som celkom spokojný. Príde mi to dosť dobre obsiahnuté, bohatý prierez jeho kariéru, úspechy a pády, zápolenie zo seba samým, na záver vygradovanie vo veľkom finále. Dobre sa to pozerá. Ostávam aj tak mimo záujmu o tento šport. /75%/ ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ok no, je to (nebo spíš byl) kvalitní sportovec, respekt.. Osobně mu ale nevěřím tu masku dobrého, na všechny milého, usměvavého Attilky kterého prostě musíš milovat (instinkt prostě napovídá, že je to mnohem komplikovanější a možná problematičtější osobnost). Ten dokument sám o sobě je úplně generické shrnutí záchytných bodů v jeho kariéře. Nějak mám zafixovaný, že Oktagon v rámci jakéhosi proma kdysi natočil vlastně to stejné, akorát to bylo o polovinu kratší, dynamičtější a neměl jsem z toho pocit budování přiblblého kultu osobnosti. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Dokument viac pre fanúšikov ako pre masy. Attila ma silný životný príbeh ktorý sa oplatí vidieť aj keď po filmárskej stránke nejde o nič výnimočné. Prvé dve tretiny ma bavili no keď sa blížil zápas storočia začalo sa všetko moc naťahovať. Možno by prospelo záver osekat aby nastolene tempo fungovalo až do finále. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Začal bych asi tím, že osobně nikdy nepochopím podobné životopisy, ať už filmové nebo i knižní, v momentě, kdy dotyčný (sportovec obzvláště) za sebou nemá celou kariéru…..ale co, už stalo se. Na samotný projekt mám asi tak dva pohledy. Ten první je, že to celé působí spíše jako hračka ambiciózního „všehoschopce“ Petra Větrovského. A za Bé snaha ukázat, že ten snědý maďaroslovák je naozajstný sympaťák s hollywoodským příběhem. Ale jinak jo. Pro nás, kteří oslavovaného bojovníka vnímá až několik posledních let, jde o jednoduché seznámení s jeho počátky a pro skalní prostě jenom…..prostě jenom….prostě netuším :D ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Větrovský mal malú dušičku pri distribúcii snímky. Film mal však prvý víkend 14 800 pozretí, čo je na slovenskom trhu úžasné číslo. Potom to kúpil Netflix, neskôr HBO a režisér zhodnotil dielo ako veľký úspech. (Biopler)
  • Větrovský spomína na začiatky natáčania, kde ku kontaktu s Véghom prišlo veľmi spontánne po nevinnej otázke, či o ňom niekto niekedy chcel nakrútiť film. Okamžite volal svojej manželke, ktorá ho podporila, pričom väčšinou jeho nápady najprv skritizuje. Dodáva: „Začal som nakrúcať Attilu Végha, totálne bez filmárskeho vzdelania a skúseností. Dominik Besler, kameraman, povedal na treťom nakrúcaní, že by to chcelo aj zvukára. A ja mu hovorím, načo, veď tá kamera má zvuk, tam máš mikrofón. Bol som totálny amatér.“ (Biopler)
  • Végh počas nakrúcania prehral súboj so Zwickerom, po zápase v šatni plakal a chcel natáčanie ukončiť s tým, že tvorcom uhradí náklady. Větrovský ho povzbudzoval vskutku filmársky, že bude ako Rocky Balboa: „Teraz si prehral, ale potom porazíš Vémolu, ten je tiež vždy raz dole, raz hore.“ V skutočnosti sa toto prianie vyplnilo. Végh porazil Vémolu v súboji poloťažkej váhy označovanom ako "zápas storočia" v novembri 2019. (Biopler)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno