Reklama

Reklama

Feels Good Man

Trailer

Obsahy(1)

Dokument zachycující rozpor v osobnosti kreslíře Matta Furie, který bezmocně sleduje, jak se jeho výtvor „žabák Pepe“ přetváří z komiksové postavičky do symbolu internetových šprtů a z něj pak v jeden ze znaků Americké ultra-pravice. Kolika lidí se tento kreslený žabák vlastně dotknul? (Atlantropa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Totální šílenost. Dokument Feels Good Man totiž cynicky zachycuje šílenej příběh o tom, kterak se jedna z postav ze série komiksových stripů Boy's Club, žabák Pepe, stal populárním memem, legendou popkultury, ikonou gen Z, a naneštěstí i symbolem nenávisti, incelů, neo-nácků, Kekistánců, a odvrácené temné strany internetového humoru. Dokument zároveň sleduje politováníhodnou životní cestu jeho tvůrce Matta Furie, jemuž se celý fenomén okolo Pepeho absolutně vymkl z rukou, a proto se musel zcela nedobrovolně brodit skrze ty nejodpornější sračky co kdy internet zplodil, aby mohl Pepeho získat zpět ze spárů internetových trollů...... Pepe sice již navždy bude hrdinou jehož si naše generace jaksi přivlastnila, ale doufám, že on i jeho kamarádi z Boy's Club se dočkají plnohodnotnýho animovanýho celovečeráku nebo seriálu, aby každý věděl, symbolem čeho Pepe původně byl – symbolem radosti, dobrý nálady, naděje a lásky. Make Pepe great again! #savepepe 🐸💚 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kterak byl žabák vytržen ze sranda buddy komiksů a vzat pod křídla zhrzených asociálních trollů, pomalu zjedovatěl, načež to dopracoval až v alt-right symbol všech pekel. A kterak se tím zkomplikoval život jeho tvůrce, jaký to je, když se vám vlastní výtvor totálně a nevratně vymkne z rukou. Čekal jsem, že to bude zábavný pop-dokument, ale dopadlo to ještě lépe - jako docela fascinující příběh nevyzpytatelných, až magických cest v době internetové. (x) ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Může být dokument o memu s žabákem strhující? Může. Obzvlášť, když jde o žabáka, který původně demonstroval výhody chcaní s kalhotama u kotníku a následně se stal vlajkovou nevystříkaných incel frustrátů a náglovských troglodytů v USA. Arthur Jones made Pepe great again. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Tahle věc mi přijde, že vystihuje zeitgeist ještě líp než aktuální Social Dilemma (kterej je taky výbornej). Těžko uvěřitelnej příběh jednoho absurdního egregora, kterej se z končin 4chanu dostal až k tomu, že pomáhal Trumpovi ke zvolení a stal se symbolem alt-right incelů. Zároveň příběh boje o jeho vyznění. Obsahuje takový perličky jako dražení obrázku rare pepeho (což je prostě jen virtuální jpg) za 30 000 dolarů atd. Dokument o tom, že lidi mají potřebu symbolu, ke kterýmu se vztahovat. Něco, co reprezentuje je nebo nějakou jejich ideu. A když žádnej nenajdou, tak si nějakej stvoří, třeba obrázek žabáka :-))...doporučuju i související "TFW No GF" ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jones pouzil pribeh figurky jako okno ,vhled do zpusobu, jak socialni media zmenila USA. Film pouziva animaci, aby nasel filnovy ekvivalent pro vyvoj Pepeho z neskodne zvireci figurky na zbran. V sirsim smyslu zkouma nepredvidatelne dusledky provozovani umeni. Pro me to je soucast internetoveho vzdelavani. Podle vyzkumu z minuleho tydne jsou dve nejmene popularni zeme na svete Cina a USA. Priblizne 85% obyvatel sveta je nema rado, vcetne me. Oficialni popis snimku je zde: A cautionary tale on internet culture, Feels Good Man is a compelling look at an artist's journey to salvage his creation ()

Reklama

Reklama