Reklama

Reklama

Nevěsta pro ducha

(seriál)
  • Tchaj-wan The Ghost Bride (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V devadesátých letech 19. století se Li Lan z Malakky ocitá v posmrtném životě, kde je zatažena do záhadné vraždy spojené se zesnulým zlověstným mladíkem z bohaté rodiny. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nejprve musím doplnit ČSFD, že se jedná o malajsko-tchajwanskou minisérii, ne pouze tchaiwanskou. Příběh se odehrává v Malajsii, režírovali Malajci a autorka teprve deset let staré novely je považována za malajskou spisovatelku (přestože  je narozena na Filipínách, má čínské předky a americké občanství). ■ Místy naivní a levně působící, přesto to však má celou dobu něco do sebe. Konzistentně působící, tmavými barvami zobrazený mýtický svět mrtvých a dívka, která s ním má spojit svůj osud. Není to nezajímavé (ještě se mi líbilo, že se jedná o retro z konce 19. století). ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Tak tentokráte se Taiwan opravdu vytáhnul. Ghost Bride sice nehýří žádnými hororovými prvky, ale ten opar tajemna, který se proplétá celým příběhem, mi vážně sednul. K tomu se přidalo zase trochu jiné prostředí, příjemná ústřední dvojka a závěr, který slibuje zajímavé pokračování – 4* (8/10) ()

ElleMcDee 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je jeden z velmi vzácných případů, kdy je zfilmovaný příběh lepší, než kniha. Z té jsem byla opravdu zklamaná a snad i proto hodnotím seriál tak vysoko, protože rozhodně předčil moje očekávání. Líbilo se mi, že jsem mohla trochu více nahlédnout do malajské kultury a mýtů. Hlavní hrdinové byli sympatičtí, hlavní záporák se choval opravdu jako záporák a celá atmosféra byla taková hororově-kouzelná. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Seriál je protknutý až mystickou poetikou, jistou dávkou exotiky a hromadou nudných dialogů o ničem. Naší mentalitě je to nahony vzdálené, ale půvabná hlavní hrdinka, krásná hudba a jistá naivní něžnost tyto nedostatky zcela vyváží. Za mne 60%. ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama