Reklama

Reklama

Aileen Wuornos: V mysli netvora

(TV film)
  • USA Aileen Wuornos: Mind of a Monster
USA, 2020, 83 min

Hrají:

Aileen Wuornos (a.z.)

Obsahy(1)

Aileen Wuornos byla první americkou sériovou vražedkyní. Při čekání na trest smrti sepsala svá nejtemnější tajemství pro svou nejlepší přítelkyni, která nyní prozradí, co se stalo. (TV ID Xtra)

Recenze (5)

rivah 

všechny recenze uživatele

Policejní postup sledování opuštěných aut, hledání podezřelé podle otisku prstu v zastavárně a složitý výslech skrze její přítelkyni, která ji opustila, aby z ní dostali přiznání. Perfektní práce dovršené její lítostí, že muže zabila:"Když někoho zabiješ, pronásleduje tě to až do smrti".(70%) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čakal som teda rozhodne viac. “ID extra” ale nie je žiadny Netflix, a zrejme ani nikdy nebude. Je to fakt obrovská škoda, lebo materiálu na lepšie spravovanie by bolo viac než dosť. Aileen Wuornos bola totiž celkom slušný diabol, v škaredom ženskom tele. Celý dokument je akousi sondou do jej mysle, ktorú vykresľuje blízka osoba z detstva, obhajoba či žaloba. Posledná tretina je vyskladaná zo záberov zo súdnej siene či vypočúvania, čo aspoň čiastočne (konečne!) budí interes u diváka. Bohužiaľ, samotné skutky sú bez hlbšieho pohľadu či detailu, príliš jednoducho odprezentované. Chcelo by to taktiež zručnejšieho majstra, ktorý by sa aspoň trochu pohral s emociou. Celé mi to prišlo akosi narýchlo zbúchané, akoby sa iba spojili už tak dostupné zábery z YouTube a monológy “jednej osoby”. Priemer .. ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Asi jeden ze slabších dílů ale hold to může být oddůvodněno i tím, že těch vražd Aileen spáchala ''jen'' několik. Tudíž jsou všechny ukázány během prvních 25 minut a celý díl tak nedokáže postupně gradovat  a šokovat podobně jako v Dahmerovi či Ridgwaovi. Následující 2/3 dokumentu jsou pak jen o tom, jak se snaží Aileen chytit, usvědčit a obvinit a s tím spojený následující soudní proces. Hodně se mi však líbilo, že jsem viděl záběry, kdy policista v utajení konfrontuje vražedkyni a samotný proces zatčení, který jsem doposud nespatřil, tohle bylo super. ()

Lojz@ 

všechny recenze uživatele

Pozor na chybné označení! Není to film - takže kategorie Krimi / Drama je zcela mimo! Je to čistý dokument, těšil jsem se na film a byl jsem tedy výsledkem velmi zklamán. Ale jako dokument, průměr, nezklame, neurazí. Je to pořád dokola - to, co jsme už mohli vidět v jiných, starších dokumentech. Kdo o Aileen Wuornos nic neví, nemá smysl, aby se na to díval, nic mu to neřekne. Pro fanoušky této kauzy je to celkem fajn. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Kdo se trochu orientuje v tématu masových vrahů, tak se nic převratného nedozví. Chronologicky zpracovaný dokument o Aileen, zpestřený úryvky z jejích dopisů kamarádce, která se jí snaží vyobrazit jako velmi milého člověka s nešťastným životním osudem. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama