Reklama

Reklama

The Alpinist

  • Nový Zéland The Alpinist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Marc-André Leclerc leze sám, daleko od světel reflektorů. Na odlehlých alpských stěnách předvádí jedny z nejodvážnějších sólo výstupů historie. Navzdory tomu o něm skoro není slyšet. Žádné kamery, žádné lano a žádný prostor pro chybu. Leclercův přístup představuje samotnou podstatu sólo lezení. Filmovému štábu se stydlivého kočovníka, který nevlastní ani mobilní telefon ani auto, nedaří dostihnout. (Sherpafest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Asi mě to chytlo o něco méně než Free Solo, ale i tak jde o dost silný příběh jednoho lezce a je až obdivuhodné, co dokázal. Nicméně z čistě filmové stránky mi přišlo, že Free Solo má daleko víc, co nabídnout, ať už bohatší výpovědi hlavní postavy, tak údernější vizuální záběry či celý příběh okolo lezení. ()

Neuge 

všechny recenze uživatele

Mrazivý bratříček Free Solo. Naračně vyvážené, vizuálně strhující.  „If you fall and die, everybody thinks you're an idiot. You're a risk-taker. You're a daredevil. Like, what an idiot. If you succeed, then everybody celebrates you as a big hero. But the reality is that you are the same person either way.“ - Alex Honnold ()

Reklama

xxSmoldaxx 

všechny recenze uživatele

No když jsem koukal na Alexe v oskarovém dokumentu Free Solo, říkal jsem si, že toto je vysoko nastavená laťka lezení bez lana a těžko se to bude překovánat. Marc-André Leclerc tu laťku přelezl, překonal a nechal hluboko pod sebou. Neuvěřitelné sportovní výkony hraničící s šílenstvím a úžasný životní příběh. 95% ()

Erenas 

všechny recenze uživatele

Příběh psychopata. Freesolo 2, akorát Vám je po 10 minutách jasné jak to musí skončit. ...Zajímavě natočeno, akorát se u tohoto filmu musíte ptát jestli je ok a jak je etické točit o "těchto sportovcích". A v tom spočívá mích 4/5 natočeno je to krásně, vymáčkli z Leclerca maximum, akorát je to dobře? ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Mark-Andre Leclerk byl legenda, která by se směle mohla řadit mezi elity svého oboru. Ale jak už to bývá, osud tomu nechtěl. Dokument je vtahující s dechberoucí scenérii, popisující nebo spíš snažící se popsat Markovu osobnost ale tu vystihli už v začátku. "Mark se nenarodil do této doby." Tím bylo řečeno vše. Je až absurdní, co ten kluk dokázal, možná kdyby mu řekli že spousta z toho nejde, tak mu to dojde a dělat to nebude. Scéna, kde kombinuje cepíny a lezení je jedna z nejúžasnějších co jsem viděl, ani jsem nedýchal abych ho neshodil... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama