Reklama

Reklama

Skandál ve velkých dávkách

(seriál)
  • USA How to Fix a Drug Scandal
Trailer
USA, 2020, 3 h 31 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Šokující zločiny dvou zaměstnankyň soudní laboratoře ochromí celý systém a v právnících, úřednících i tisícovkách vězňů vzbudí pochybnosti o existenci spravedlnosti. (Netflix)

Recenze (6)

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Ono mě vlastně ani nepřekvapuje, ta nedbalost v laborkách. To co mě zaráží je přístup americké justice. Zbytečně natahovaný příběh, kterěmu by stačil jeden díl. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nudně natočený dokument o jednom (potažmo dvou) skandálu zahrnujícím nedbalost pracovnic chemické laboratoře, kvůli nimž bylo možná nepravomocně odsouzeno mnoho nevinných osob. Od dokumentu z produkce Netflixu bych čekal mnohem vyšší kvalitu. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Wau :D Tak něco takového jsem ještě neviděla :D Za mě skvělý náhled do toho, jak může někdo pracovat s drogami legálně a vlastně je začít klidně i legálně brát a to několik let a dokonce na pracovišti :D Šla bych silně po jejích nadřízených a nastavení pravidel, protože k tomuto nemělo vůbec dojít a to samé u té, která dostane cca 4 vzorky a otestuje 1 :D S jejím "pohledem" na práci mám doma kilo drog :D ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Poslední díl naprosto rozbourává dojem pomyslného dokumentárního nadhledu, jelikož vidíte partičku právníků co si na tom vlastně celou dobu jen honili ego a své kapsy. Přesto vizuální zpracování je fajn. Minimálně to hezky vykresluje dva různé a zároveň stejné případy lidského pochybení. ()

VsetkoVsade 

všechny recenze uživatele

Celovečerné filmy od Netflixu ma zaujmú skôr sporadicky, predovšetkým komédie z ich dielne si v notebooku zvyknem púšťať nanajvýš z piateho poschodia, čo sa však týka dokumentov o trestnom súdnictve, jedná sa o svetovú špičku. Ich najnovší, mierne povedané, prudko znepokojivý počin bezpochyby ocení každý pravidelný užívateľ nelegálnych substancií, tvorcovia v ňom totiž ponúkajú komplexný náhľad do sveta testovacích laboratórií, vďaka ktorým sa má človek rýchlo a spoľahlivo dozvedieť, či sa čistota jeho kokaínu približuje k trojcifernému číslu a na zajtrajšiu technopárty ho môže vziať s pokojným svedomím, alebo mu predali po domácky vyrobenú náhradu, ktorá sa nehodí ani ako umelý sneh na vianočný stromček a v rámci zachovania zdravotnej bezpečnosti urobí lepšie, ak svojmu objektu sexuálnych túžob na displej ikskového ajfónu narysuje radšej pol gramu polohrubej múky doplnený nastrúhanou kriedou. Patrím síce k otrlým povahám bez štipky empatie s prudko barbarskými sklonmi, na historickom krúžku sa nemilosrdne vysmievam spolužiakom, ktorí nerozoznajú Triceratopsa od Dimetrodona, pri výklade Pytagorovej vety pod lavicou pokojne študujem Avogadrovu konštantu a film jasne označený ako CELOvečerný si neraz dovolím bez hanby zhliadnuť už za necelú hodinu a pol, pri sledovaní prípadov podobných kauze Annie Dookhanovej a Sonje Farakovej, ktorá sama o sebe pripomína chodiacu upútavku na tretie pokračovanie Trainspottingu, mi však mráz po chrbte behá aj uprostred augusta. Je na zamyslenie, v koľkých prípadoch o osude vás a vašich rodín počas najbližších mesiacov, rokov či dokonca dekád dokáže v zlomku sekundy rozhodnúť jediná osoba, a to neraz bez ohľadu na jej skutočnú dôveryhodnosť , priority či podmienky, v ktorých pracuje. O to smutnejšie je, že ani po odhalení zločinov proti spravodlivosti podobných rozmerov sa v životoch stoviek neprávom odsúdených (a NEodsúdených) často vonkoncom nič nezmení. ()

Reklama

Reklama