Reklama

Reklama

Soudní procesy v médiích

(seriál)
  • USA Trial by Media
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dokumentární krimiseriál rozebírá nejdramatičtější soudní procesy historie – s důrazem na to, jak mohla rozhodování ovlivnit média. (Netflix)

Recenze (4)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vzhliadol som štyri časti zo 6, nakoľko dve z nich (e4 a 6) ma tématicky absolútne nezaujímajú. Nemá zmysel sledovať hodinu trvajúcu epizódu o kriminálnom čine z finančným podtónom, kde nejaký kokotko v saku v “postavení”, spreneverí peniaze daňových poplatníkov či zdanlivo úspešnej firmy. Toto sa deje na Slovensku denno denne, od Fica po Matoviča, nato nepotrebujem Netflix. Ostatné story, ktoré napísal život, veľmi slušne spracované, následne podané tak, aby emocionálne zasiahli, pričom piata epizóda je doslova ukážkou ľudskej nemorálnosti, zachovania zdravého rozumu či úsudku. Zaujímavé je, že na obranu prakticky istých páchateľov, vyšlo do ulíc 10 tisíc ľudí. Tu na Slovensku sú momentálne potláčané ľudské práva VŠETKÝCH, a takmer nikto nemá záujem postaviť sa na svoju obranu tak, aby to háveď z parlamentu pocítila na vlastnej koži. Smutné .. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Frank Herbert neměl pravdu, ne ten kdo ovládá prodej koření, ale ten kdo ovládá narrative (vyprávění, příběh) - ten ovládá vesmír. A s ním i porotu u soudu. Díky dokumentu i lidé mimo USA si mohou posvítit na některé medializované případy - díky tomu také není potřeba jakákoliv dramatizace nebo reenactment - dokument si vystačí se záběry z dané doby. I přes velkou délku na každý díl zamrzí krátkost medailonků jak je tomu v současnosti, alespoň u těch aktérů případů, kteří jsou stále naživu. Ač by se tak mohlo zdát, že problém tkví v médiích, tak snad kromě jednoho-dvou případů vidím problém spíše v americkém justičním systému a americké společnosti jako takové. Nelze ale TbM upřít to, že probíraná problematika je zajímavá, nedořešená a hodná diskuse. Formou určitého druhu ironie i samotný tento dokumentární cyklus přispívá medializaci případů, postrkování lidí k vytvoření si náhledu na věc pomocí zvolených záběrů, které dokáží člověka přikovat k obrazovce. Je vidět, že Black Mirror skutečně není daleko od pravdy. Tím mám na mysli díly jako je například The National Anthem nebo Smithereens. ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Síce nie každá časť je jasná topka, tak seriál má skvelý formát. A niektoré príbehy sú ešte skvelšie. Bravo netflix, takéto by ma hrozne bavilo. ()

haack 

všechny recenze uživatele

Další kvalitně zpracovaná dokumentární série, kde mají hrát hlavní roli soudní procesy, ale ve skutečnosti je samotným procesům věnována pouze okrajově a zjednodušeně, což je pro mě mínus, ale pro mnoho diváků to může být ku prospěchu. U většiny případů s obviněnými můžete sympatizovat, protože jsou to obvykle vlivní a charismatičtí lidé, nebo jejich pohnutky můžou být do jisté míry pochopitelné. Škoda jen trochu bulvární strohosti této série. 7/10 ()

Reklama

Reklama