Reklama

Reklama

Ostrov lží

  • Španělsko La isla de las mentiras (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V roce 1921 se loď Santa Isabel, která přepravovala 260 španělských emigrantů do Ameriky, potopila nedaleko ostrova Salvora ve španělské Galicii. Na pomoc přispěchaly pouze tři ženy z tohoto ostrova, kterým se podařilo zachránit 50 cestujících. Zatímco místní obyvatelé oslavují jejich obětavý a hrdinský čin, rychlostí blesku se začnou šířit zvěsti o tom, že k nehodě došlo úmyslně. Původcem této zprávy je argentinský novinář, který přišel na ostrov informovat o incidentu. Jak vyšetřování postupuje, ženy se ocitají pod stále větším tlakem. Existuje mnoho nezodpovězených otázek a zatímco pravda pomalu vychází najevo, naše hrdinky začnou přicházet o svou nevinnost a tradiční život na ostrově se navždy změní. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (9)

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Otrasné prevedenie, prišlo mi to ako ochotnícke divadlo jedna miestnosť, jedna chatrč, pár skál, kúsok mora. 4 spanielske cigánky zahalené až po uši, 3 pani v oblekoch a jeden posahany krypel. Stále hovoria o legendách, piratoch, majaku ale žiadnu neodryju ani neprezradia, Nemasne, neslane, trochu sa dej rozpletie a prekvapí zvrat v záverečnej časti, ale nedotiahnute. ws ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Parádny námet, skvelý scenár, pôsobivá melancholická kompozícia, ... ale priam trestuhodne biedne prevedenie, ktoré absolútne nevyužilo svoj psychologicko-emocionálny potenciál a celé to pôsobilo nesmierne frigídne. Z tohto sa dala spraviť vynikajúca psychologická dráma, dokonca aj s mierne mysterióznym rozmerom, a napokon je z toho chladný príbeh troch žien, ktorý bol síce vo svojej podstate skvelý, ale ... bezcitný :( Napriek tomu 3*, ku ktorým pomohla aj dravá atmosféra ostrova Salvora. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Hostinec Jamajka (Jamaica Inn, 1936) v novém hávu. A mohlo by to být lepší, pokud by na tom ještě trochu zapracovala Daphne du Maurier a/nebo Alfred Hitchcock. Film je zajímavý neustálým přesunováním viny, až je jí celý ostrov zcela prosáhlý. Nikdo se během něj nevyhne označení "pirát". A jako obvykle se vše začíná odspodu, přenáší se nahoru, a nakonec zaniká v nejvyšších patrech. Zpočátku jednoduchá rovnice začíná obsahovat stále více neznámých, až se prohlásí za neřešitelnou. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Ponurý  příběh chudých lidí tak,že chudší už být nemohou a tak jsou snadno manipulovatelní!Vyhládlý pes udělá cokoliv, aby dostal nažrat.Film je zpracovaný velice profesionálně od interiérů,exteriérů,kamery,kostýmy a masky.Kamera se nezastavuje v dlouhých záběrech na jednom herci, ale vždy je scéna jeden celek.Je očividné že tvůrci měli na natáčení čas .Vsadili na kvalitu a ne kvantitu.Ovšem z  obsahu příběhu samotného mám pocit zděšení a dlouho se mi děj nemohl dostat z hlavy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Existují skutečné události a filmy podle nich, které si zajímavým příběhem a solidní dramatizací pohrávají s divákem jako prefíkaný iluzionista, až to celé nakonec vyústí do překvapivé a strhující pointy. Tohle není ten případ! Tady si tři prvobytně pospolné vidlácké muženy, jeden vesnický idiot, jeden slizký pissálek a v Malování uplácané ztroskotání lodi pohrávají s čurákem jako retardovaná štětka, až to celé nakonec vyústí do prdele. K totožnému, ovšem časově daleko snesitelnějšímu, otrávení diváka by úplně stačilo, kdyby prostě na začátku promítli ten závěrečný text a dál neplýtvali celuloidem. ()

Galerie (71)

Reklama

Reklama