Reklama

Reklama

Město strachu: New York versus mafie

(seriál)
  • USA Fear City: New York vs The Mafia
Trailer
USA, 2020, 2 h 36 min (Minutáž: 44–63 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Pět mafiánských rodin vládlo v 70. a 80. letech New Yorku krvavou rukou, dokud se skupina federálních agentů nerozhodla pokusit se o nemožné: dostat je za mříže. (Netflix)

Recenze uživatele Remivsremi k tomuto seriálu (3)

Ve stínu mafie (2020) (E01) 

Konec sedmdesátých let v New Yorku. Městu vládne pět mafiánských rodin, které jsou nedotknutelné. Nemůže na ně policie, FBI ani vláda. Dochází k vraždách, bankovním přepadením, vydírání a podobně. V ulicích vládne chaos a bezmoc. Přichází nová dekáda a FBI dostává do rukou novou páku v podobě zákona speciálně navrženého k potírání organizovaného zločinu. Misky vah se mají nenávratně nachýlit na opačnou stranu. Sledujeme podrobnou ukázku práce federálních agentů při jejich pokusu dostat za mříže ty nejdůležitější hráče newyorské mafie. Má to spád, dobré produkční kvality a poutavé vyprávění. ()

Kmotrovské nahrávky (2020) (E02) 

Vyšetřování se stále prohlubuje a FBI každým rokem zjišťuje, jak daleko sahá mocná ruka mafiánských bossů. Je to zajímavé, poučné i trochu děsivé. ()

Soudný den (2020) (E03) 

Poslední díl krásně ukončuje tento vydařený dokument. Je neuvěřitelné sledovat, jak fungovala celá struktura mafie v New Yorku. Obdivuhodná je též práce tvůrců podat tento rozvětvený a komplikovaný slepec v edukativní, srozumitelné a poutavé formě. Povinnost pro všechny fanoušky gangsterech a kvalitní dokumentaristiky. PS: práce Scorseseho se u mě posouvá ještě o stupínek výše, když si uvědomíte, jak detailně jeho filmy dokážou vystihnout hlavní aspekty mafiánské činnosti a skutků. ()

Reklama

Reklama