Reklama

Reklama

Po jedné stopě - Série 1 (2020) (série)


Na černý kontinent (S01E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Road movie dvou přátel se přesouvá na africkou půdu a začíná plánovaná cesta z Maroka až do Kapského města. Modré město Chefchaouen, noční kouzlo mediny ve Fesu a ranní pozdrav ze starobylých koželužen... Vysněná cesta Afrikou nezačíná příliš šťastně. V marockém Tangeru odevzdají oba cestovatelé všechny medikamenty včetně obvazů a náplastí. Nezbývá než věřit, že je nebudou potřebovat. Dobrou náladu jim vrátí kouzelné modré město Chefchaouen, jehož obyvatelé zase věří, že modrá barva odpuzuje hmyz. Martin se musí hodně zlepšit ve smlouvání s trhovci a Igor prozkoumá úrodu zelených polí. Procházka noční medinou ve Fesu je bezpečná a čichový úder přijde až ráno, kdy ve starobylých koželužnách pod okny hotelu začne provoz. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument dává tušit, že bude lepší a lepší s přibývajícími pravými černoušky. Maroko byla moc hezká vstupní brána do Afriky. Nejvíce asi každého osloví modré město a nepředstavitelně rozlehlá "legální" pěstírna drog pro nejenom velkou část Evropy. Znovu musím napsat, že mají kluci můj obdiv. Nevím přesně, jakou trasu mají naplánovanou, ale v podání těchto dvou by mě nepřekvapilo, kdyby se rozhodli Afriku projet po mnohem nebezpečnější západní polovině - blázni jsou na to dost velcí. [83 %] ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cesta do přelidněné Afriky, kde už třicet let probíhá s pauzammi občanská válka a je obtížné se orientovat, která parta na autech s Kalašnikovy, patří ke komu, je vždy odvaha. Pokud člověka neokradou, tak si přiveze chorobu. Krajina v dokumentu byla na můj vkus vyprahlá. Překvapilo mě legální exportní pole hašiše. Ten proměňuje lidi v trosky i v Evropě. A nepovolená zásilka léků pro cestovatele. Celkově je to pro mě taková antireklama "sem nejezděte". ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Maroku jsem byl v loni tak s tímto dokumentem jsem si krásně zavzpomínal. Modré město plné hašiše jsem navštíl a úzké modré uličky mě naprosto uchvátili. Prý 80% obyvatel Chefchaouenenu prodává hašiš, já nenarazil ani na jednoho i v té nejzapadlejší uličce, ale faktem je, že jsem ho ani nevyhledával a filmoval a filmoval. Dále e mě velmi líbil Fés, dokonalé bludiště úzkých a ještě uzších, kde jsem vůbec nezabloudil. Okružní cestu podél Atlasu jsem začal v Marrakéši přes Fés až po Chefchaouenen, mezitím návštěvou různých zajímavých míst jako soutěsek nebo pouště přes Rabat a Casablanku zpět do Marrakéše. Všude velmi příjemní lidé, dobré exotické jídlo, nádherná země, kam se rád znovu podívám. Těším se na další díly těchto dvou odvážných věčně dobře naladěných sympatických motorkářů. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnou milovaná asijská část Blízkého východu je střídána tou africkou a i ji ohromně obdivuju, byť do takového Jordánska bych razil ještě o ždibec radši než do Maroka. V tom jsem ale měl letos skutečně být :( ()

Reklama

Reklama