Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oheň a led je animovaným filmem z dílny Ralpha Bakshiho (animovaný Pán prstenů) a jak už je u tohoto autora zvykem, zavede nás do krajin fantasy, které však tentokrát mají víc společného s legendárním barbarem Conanem než s roztomilými Hobity. Tento kultovní snímek se svým pojetím vymyká z řady animovaných filmů a stal se jednoznačně nejlepším dílem svého druhu. Za dobu své existence si přitáhl nespočet obdivovatelů a do dnes je velmi uznávaným dílem. (Filmhouse)

(více)

Recenze (86)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně špičková animace postav a nádherné prostředí tvořené obrazy Franka Frazetty, silný obrazový sexuální podtext a na straně druhé béčkovitý příběh, který ovšem v literatuře fantasy, který film je, je velmi běžný. Naštěstí Oheň a led pěkně odsýpá a člověk si říká jakpak se ti kluci amerikánský měli, že v době, kdy ČSSR vládl bolševik oni koukali na tak spoře oblečenou princeznu, že méně zakrýt intimní partie bez pubických chloupků snad ani nešlo ! ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že film je blbej jak pučtok a mě to vůbec nevadí. No, asi to bude tím, že mám rád fantasy (přiznávám). Takže to shrňme. Za prvé: hlavní výsadou filmu je jednoznačně animace, která je opravdu vydařená. Za druhé: scénář je prostě sword and sorcery, takže nečekejte žádné filozofování ale patos plný kýče, krve a svalnatých hrdinů. Za třetí: "zadek" princezny, ten mě hypnotizoval celou dobu sledování filmu. Sečteno a podtrženo, hezký tři hvězdy... I když za ten zadaek možná čtyři. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Len kvôli veku a ojedinelosti je to za tri, inak slabulinké. Zo začiatku som pátral po nejakej metafóre, v polovici to vzdal a poslednú tretinu sa už len modlil, aby tých nezmyslov (nebudem obťažovať vŕtaním sa v pre mnohých nepodstatných detailoch) bolo čo najmenej. Presne kvôli takémuto ľahkomyselnému zaobchádzaniu je (bola) fantasy podceňovaným žánrom. Vyhovujú mi dôslednejší scenáristi... ktorí by sa toho mohli chytiť, podoťahovať i porozvíjať niektoré motívy, prepracovať postavy a takýto hraný remake by bola potom bašta na pohľadanie! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 3*, které si to zaslouží, ale ta trocha nostalgie taky není na škodu. Dobře si pamatuji několik scén, když jsem to viděl jako malý kluk, někdy v 90. letech. Tento žánr mám hrozně rád, a i ikdyž nejde o žádnou pecku, pořád se mi tohle zpracování líbí. Není to přehnané, je to dobře udělané a skoro nic tomu nechybí. Dobře se mi zavzpomínalo a myslím, že si tento žánr připomenu ještě pár kousky.... ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Pěkná klasická kresba, dobrý svižný Tarzan/Conan příběh bez zbytečných proslovů, velmi dobrá podívaná pro milovníky fantasy, včetně poloopičáckých padouchů, pohádkových příšer, spoře oděné sexy princezny, charismatických čarodějů, udatných hrdinů a velkého boje dobra se zlem. A navíc tajemný Deux ex machina ve stylu Charlese Bronsona. Chybičky se najdou, v dalších komentářích je jich popsáno dost, s některými souhlasím (scénář), i tak ale celkový dojem vysoce nadprůměrný - 70%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Na kresbě postav a světa se podílel slavný Frank Frazetta. (ČSFD)

Související novinky

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

31.07.2011

Kdysi dávno byl kandidátem na režii nového Conana. Nic z toho nebylo. Pak chtěl natočit novou verzi Rudé Sonji. Z toho taky sešlo. Robert Rodriguez ale pořád touží po pořádné heroic fantasy se… (více)

Reklama

Reklama