Reklama

Reklama

Star Wars: Vadná várka - Série 1 (2021) (série)


Běsnění (S01E05)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Várka přijme nabídku na misi. (Disney+)

Zajímavosti (8)

  • U Cid v kanceláři visí na stěně helma klonového vojáka fáze 2 a na polici má položenou helmu klonového pilota fáze 2. Dále jsou nad jejím pracovním stolem pověšené dvě blasterové pistole Weststar 34. Vlastníkem těchto blasterových pistolí byl nájemný lovec Jango Fett. (Cardo)
  • Když na začátku epizody vstoupí Clone Force 99 do baru na Ord Mantellu, vidíme právě probíhající rvačku mezi ithorianem a weequayem. Jedná se o stejné postavy, které jsme viděly v Star Wars: Klonové války - Dangerous Debt (2020). Rafa Martez (Elizabeth Rodriguez) je tehdy vysvobodila z vězení na planetě Oba Diah, kde je držel Pykeský syndikát. (MiniMinion)
  • Zygerrianské otrokářské impérium bylo za času Republiky prakticky na pokraji zániku a bylo pouhým stínem své slávy. Po pádu Republiky a nastolení nového Impéria začalo opět nabývat na síle a moci. Bylo to dáno i tím, že samotné Impérium potřebovalo levnou a postradatelnou pracovní sílu, která by pomohla budovat základny a projekty včetně Hvězdy Smrti, pro zajištění chodu Impéria. (Veskoslav)
  • Hlava IG droida v kantýně je narážkou na politiku „žádní droidi“, kterou divák může poprvé vidět v kantýně v Mos Eisley v Nové naději (1977). (Veskoslav)
  • Planeta Ord Mantell, na které se tato epizoda odehrává, byla poprvé zmíněna ve filmu Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980). Han Solo na ní potkal námezdního lovce, kterého na něj poslal Jabba Hutt. V novém kánonu jsme mohli planetu poprvé vidět v komiksu „Darth Maul: Son of Dathomir“, dále se objevila v několika dalších komiksech a také ve třech epizodách seriálu Star Wars: Síly osudu (od r. 2017). (MiniMinion)
  • V epizodě se objeví rancor Muchi. Rancorové jsou obecně považováni za jedny z nejnebezpečnějších tvorů ve Star Wars univerzu. Zároveň se s největší pravděpodobností jedná o stejného rancora, kterého ve filmu Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho (1983) v Jabbově paláci zabije Luke Skywalker (Mark Hamill). (MiniMinion)
  • Vůbec poprvé ve Star Wars se zde v animované podobě představí Bib Fortuna, majordomus Jabby Hutta. Ačkoliv se tedy jedná o vedlejší postavu, vidět ho můžeme napříč celým Star Wars univerzem prakticky ve všech typech médií – v hrané podobě ve filmech i v seriálu, v animované podobě, v knihách a audioknihách, v komiksech i ve videohrách. V této epizodě mu hlas propůjčil Matthew Wood, který se od roku 1999 podílel na drtivě většině Star Wars projektů jako zvukař i jako herec. Fortunu si již zahrál v The Mandalorian - Chapter 16: The Rescue (2020). (MiniMinion)
  • U Cid v kanceláři visí na stěně bílá mandalorianská helma. Jedná se o odkaz na jeden z původních konceptů zbroje Boby Fetta, který pro původní trilogii vytvořil Ralph McQuarrie. Jiný z jeho návrhů pro stejnou postavu byl využit v seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014), kde podobnou zbroj nosila mandalorianská Imperiální superkomanda. (MiniMinion)

Reklama

Reklama